Sokak Kedisi kanalının sahibi Ebru Uzun Oruç ve eşine silahlı saldırı

Sokak Kedisi kanalının sahibi Ebru Uzun Oruç ve eşine silahlı saldırı

MHP'lilerin tehdit ettiği Ebru Uzun Oruç e eşi silahlı saldırıya uğradı.

İleri Haber

Sokak röportajlarının yayımlandığı Sokak Kedisi kanalının sahibi Ebru Uzun Oruç, MHP'liler tarafından tehdit edilmesinin ardından eşi ile silahlı saldırıya uğradı.

Sokak Kedisi isimli YouTube kanalında yurttaşlar ile röportaj yapan kanal sahibi Ebru Uzun Oruç ve eşi Barış Oruç, İstanbul'da silahlı saldırıya uğradı. Ebru Uzun Oruç, dün akşam sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Bağdat Caddesi'nde eşim Barış Oruç ve ben 2 silahlı kişinin saldırısına uğradık. Durumumuz iyi merak etmeyin. Şu an Emniyetteyiz" dedi.

Çağdaş Gazeteciler Derneği Rize Şube Başkan Yardımcısı da olan Ebru Uzun Oruç, "saldırganların eşi Barış’ı silahla kovaladığını eşinin bir iş yerine sığınarak canını kurtardığını şu an genel durumlarının iyi olduğunu" açıkladı.

MHP'LİLER TEHDİT ETTİ

Sokak Kedisi kanalında "Seni Sorduk" isimli seri ile yurttaşlara siyasi liderlerler hakkındaki fikirleri sorulurken, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin sorulduğu bölüm sonrası Ebru Uzun Oruç tehdit edilmişti. MHP'liler tarafından tehdit edilen Oruç, tehdit mesajları aldığına dair açıklama da yapmış ve işine devam edeceğini bildirmişti.

MHP Mersin Milletvekili ve eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz da yaptığı paylaşım ile Ebru Uzun Oruç'u hedef göstermişti.

DAHA FAZLA