Sokak hayvanları kesici aletle öldürüldü

Sokak hayvanları kesici aletle öldürüldü

İstanbul'da 2 sokak hayvanı ölü bulundu.

İstanbul'un Avcılar ilçesinde bir köpek ve kedi, kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından öldürüldü.

Firuzköy Mahallesi'ndeki sürücü adaylarının eğitim yaptığı alanda, 2 sokak hayvanına saldırıldı. Poyraz Caddesi'ndeki eğitmenlerin sürekli yanına gelen ve besledikleri sahipsiz köpeklerden biri, dün sabah kaldırımda ölü bulundu. Köpeğin kesici aletle öldürüldüğü görülürken, yakınlarındaki arsada da bir kedi, kesici aletle öldürülmüş halde bulundu. 

Sürücü kursu eğitmenlerinden Gözde Kabak, her gün saat 09.00'da su ve mamasını verdiği köpeği cansız ve kanlar içerisinde görünce şok olduğunu söyledi. Kabak, "Eğitim yerinde her zamanki gibi yem, su veriyordum. Kaldırımda gördüm, hareketsizdi, uyuyor zannettim. Arkadaşlarıma sordum, maalesef görüntü hoş değildi. Önce afalladım, hiçbir şey yapamadım, kalakaldım. İnsanoğlunun bu kadar kötü olabileceği hiçbir zaman aklıma gelmezdi" dedi.

"Kediyi de arkadaşlarım görmüş" diyen Kabak, "Hunharca, insanın yapamayacağı bir görseldi. Ne istiyorlar, ne istediler, nasıl bir ruh hali, hangi dönemdeyiz, ne yapıyoruz bilmiyorum" sözleriyle tepki gösterdi.

Haber verilmesi üzerine Avcılar Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü'nden gelen ekip, öldürülen köpeğin cansız bedenini alarak götürdü. (DHA)