Sivas Katliamı'nda hayatını kaybedenler anıldı

Sivas Katliamı'nda hayatını kaybedenler anıldı

Katliamın yıl dönümünde Madımak Oteli'nin bulunduğu yere "Şeriata karşı laiklik, zulme karşı adalet" sloganı ile yürüyüş düzenlendi.

Sivas Katliamı'nın 30. yıl dönümünde, kentte; Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Sivas Şubesi’nin önünden, Madımak Oteli’nin bulunduğu Bilim ve Kültür Merkezi'ne yürüyüş düzenlendi. "Şeriata karşı laiklik, zulme karşı adalet" sloganı ile yapılan yürüyüşte katledilenler anıldı. 

"Yolumuz uludur, ışığımız sönmez; sonsuzluğa yürüyen Pir Sultanlar ölmez" ifadelerinin yer aldığı dev bir pankartın taşındığı yürüyüşe katılanlar da katledilen isimlerin fotoğraflarını taşıdı.

Madımak Oteli'nin bulunduğu Sivas İl Özel İdaresi'ne ait Bilim ve Kültür Merkezi önüne kırmızı karanfiller bırakılırken, katledilenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

'BİRLİK OLMAZSAK BU KARANLIK BİZİ YUTACAK'

ANKA'nın aktardığına göre katliamda oğlu Murat Gündüz'ü kaybeden Mehmet Gündüz, burada yaptığı konuşmada, karanlığa karşı birliktelik çağrısında bulundu.

Gündüz, anmaya katılanlara şöyle seslendi:

"Dostlar… Cefakâr yoldaşlarım… 1993’te; bütün gençler ve demokrat insanlar, Pir Sultan yoldaşları buraya semah dönmeye gelmişlerdi. 30 yıldır bu acıyı bize yaşatanlar kahrolsun. Biz buradan, ölünceye kadar gitmeyeceğiz. Madımak, ‘Utanç Müzesi’ olana kadar mücadelemiz devam edecek. Hep beraberce bu mücadeleyi vermek zorundayız. Bir, beraber olmak zorundayız. Örgütlenmek zorundayız, arkadaşlar. Her geçen gün karanlığa gidiyoruz. Bu karanlık bizi yutacak. Birlik, beraberlik olmazsak bu bizi yutar, arkadaşlar."