Sivas Katliamı Davası düştü!

Sivas Katliamı Davası düştü!

Mahkeme heyeti, davanın düşürülmesine karar verdi.

İleri Haber

Pir Sultan Abdal Anma Etkinlikleri kapsamında Sivas’a giden 33 aydın ve sanatçının, Madımak Oteli’nde gericiler tarafından yakılarak öldürülmesine ilişkin davanın duruşmasında mahkeme heyeti, davanın düşmesine hükmetti. 

2 Temmuz 1993’te meydana gelen katliamda, çoğu Alevi olan 51 aydın ve sanatçı, Pir Sultan Abdal Anma Etkinlikleri kapsamında bulundukları Sivas’taki Madımak Oteli’nde gerici grupların saldırısına uğramıştı. Otelin gericiler tarafından yakılması sonucu 33 aydın ve sanatçı ile 2 otel görevlisi yanarak ya da dumandan etkilenerek yaşamını yitirmişti.

Katliama ilişkin açılan ve zamanaşımı tehdidindeki davanın duruşması, bugün Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. 

Murat Sonkur, Murat Karataş ve Eren Ceylan isimli firari sanıkların yargılandığı duruşmayı Yeşiller ve Sol Gelecek (Yeşil Sol Parti) Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar, Diyarbakır Milletvekili Sevilay Çelenk ve İstanbul Milletvekili Celal Fırat, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekilleri Ali Mahir Başarır, Gökçe Gökçen, Orhan Sarıbal, Veli Ağbaba ve Ulaş Karasu, Emek Partisi Antep Milletvekili Sevda Karaca ile çok sayıda gazeteci ve siyasetçi takip etti.

SAVCI, DAVANIN DÜŞMESİNİ İSTEDİ

3 firari sanığın yargılandığı davada savcı, esasa ilişkin mütalaasını açıkladı. 30 yıllık olağanüstü zaman aşımı süresinin 2 Temmuz'da dolduğunu söyleyen duruşma savcısı, firari sanıklar yönünden süren davanın düşmesini istedi. Savcının mütalasını açıklamasının ardından duruşmaya ara verildi.

Duruşmaya verilen aranın ardından mahkeme heyeti, Sivas Katliamı Davası'na ilişkin kararını açıkladı. Davanın düşmesine karar verildi.