Şenyaşar Ailesi'ni takip eden gazetecilere saldırı

Şenyaşar Ailesi'ni takip eden gazetecilere saldırı

Şenyaşar Ailesi’nin adalet nöbetini takip eden gazetecilere polis saldırdı.

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde eski AK Parti Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ile saldırılardan yaralı kurtulan oğlu Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Urfa Milletvekili Ferit Şenyaşar, Ankara’ya taşıdıkları Adalet Nöbeti’ni 29’uncu gününde sürdürdü. Tekerlekli sandalyesiyle her gün Meclis’in Dikmen kapısından Adalet Bakanlığı’na “Adalet” yazılı dövizle yürüyen Emine Şenyaşar ve Ferit Şenyaşar, eylemleri esnasında İnönü Bulvarı'nda Cumhurbaşkanlığı konvoyu geçtiği gerekçesiyle trafik polisleri tarafından durduruldu.

Ferit Şenyaşar, protokol geçtiği esnada protokol araçlarında bulunanlara tepki göstererek, “Bu aileyi görün, adalet arayan bu aileyi görün. Adalet arayan bu aileyi görmek zorundasınız” dedi. Protokolün geçtikten sonra ailenin, bakanlığa yürümesine izin verildi.

GAZETECİLERE DARP VE TEHDİT

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre ailenin yürüyüşünü takip MA ve Artı TV muhabirlerinin çekim yapması engellendi. Gazeteciler polisler tarafından darp edilirken, Artı TV kameramanı araçların geçtiği yola itildi. Yanı sıra gazetecilerin kadrajına girmeye çalışan polisler, “Sivil polisi çekmek suç” iddiasıyla gazetecileri “Seni burada gözaltına alırım” diyerek tehdit etti.

EMİNE ŞENYAŞAR’DAN TEPKİ

Gazetecilere yönelik saldırıya tepki gösteren Emine Şenyaşar, “Suç işleyenleri almıyorlar. Adalet arayanları, bize yardım edenleri alıyorlar. Nerde adalet, Ailem nerde?” diye sordu. Şenyaşar, bir kez daha ailesini katledenlerin yargılanmasını ve oğlu Fadıl Şenyaşar’ın serbest bırakılmasını istedi.