Şenyaşar ailesi Adalet Bakanı Yardımcısı ile görüştü

Şenyaşar ailesi Adalet Bakanı Yardımcısı ile görüştü

Şenyaşar ailesi, Ankara’da sürdürdükleri adalet nöbetinin ikinci gününde Adalet Bakanı Yardımcısı Ramazan Can ile görüştü.

Urfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde eski AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu öldürülen Emine Şenyaşar ile saldırılardan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar'ın 9 Mart 2021’de Urfa Adliyesi önünde başlattığı adalet nöbeti, dün itibarıyla Ankara’ya taşındı.

Yeşil Sol Parti Urfa Milletvekili Ferit Şenyaşar ve Emine Şenyaşar, Ankara’da sürdürdükleri eylemin ikinci gününde de Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile görüşmek üzere Adalet Bakanlığı binasına geldi. Bakanlık önünde uzun süre bekletilen aile daha sonra Adalet Bakanı Yardımcısı Ramazan Can ile görüştürülmek üzere binaya alındı.

GAZETECİLER ALANDAN UZAKLAŞTIRILDI

Basına kapalı gerçekleştirilen görüşmeye dair detayların görüşme sonrası paylaşılacağı belirtildi. Adalet Bakanlığının çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alınırken, dün olduğu gibi bugün de gazeteciler polislerce alandan uzaklaştırıldı.

Meclisten dün Adalet Bakanlığına kadar yürüyüş gerçekleştiren Şenyaşar ailesi, bakanlığa alınmamış ve bakanlığa girmemeleri için bakanlığın kapısı, orada bulunan güvenlik görevlileri tarafından kapatılmıştı.