Sendikadan istifa etmediği için işten çıkarılmak istendi, belediye binasında intihar girişiminde bulundu!

Sendikadan istifa etmediği için işten çıkarılmak istendi, belediye binasında intihar girişiminde bulundu!

İzmir'in Narlıdere Belediyesi'nde işçiler sendika değiştirmediği için önce yaptırımla tehdit edildi, tehditlere direnen işçilerin çıkış işlemleri başlatıldı.

Tugay Candan - [email protected]

Narlıdere Belediyesi’nde sendika değiştirerek, Genel-İş’e üye olan 57 işçi istifaya zorlanırken, 5 işçinin ise çıkış işlemleri başlatıldı. Genel-İş, Belediye Başkan Yardımcısı Şirvan Bektaş hakkında suç duyurusunda bulundu, bugün bir işçi belediye binasında üst katlara çıkarak intihar etmek istedi.

İzmir’in Narlıdere Belediyesi’nde daha önce başka bir sendikaya üye olan 57 işçi sendika değiştirerek Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Türkiye Genel Hizmetler İşçileri Sendikası’na (Genel-İş) üye oldu

Bunun üzerine iddiaya göre işçiler Belediye Başkan Yardımcısı Şirvan Bektaş tarafından Genel-İş’ten istifa edip, eski sendikalarına dönmek için yaptırımla tehdit edildi. Bektaş’ın işçileri tek tek arayarak odasına çağırdığı ve burada görüşmeler yaptığı öne sürüldü.

5 İŞÇİNİN ÇIKIŞ İŞLEMLERİ BAŞLATILDI

Sonrasında sendikaya üye olan 5 işçinin çıkış işlemlerinin başlatıldığı öğrenildi. İşçiler belediye önünde direnişe başladı.

SUÇ DUYURUSU

Genel-İş, Bektaş hakkında İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Dilekçede, “5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun 118. Maddesi ‘Bir kimseye karşı bir sendikaya üye olmaya veya olmamaya, sendikanın faaliyetlerine katılmaya veya katılmamaya, sendikadan veya sendika yönetimindeki görevinden ayrılmaya zorlamak amacıyla, cebir veya tehdit kullanan kişi, altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır’. Şüpheli, tam da yasada hüküm kurulmuş fiillere aykırı hareket ederek üyelerimizin aynı işkolunda faaliyet gözteren Belediye-İş Sendikası’na üye olmasına yönelik strateji uygulayarak Genel-İş Sendikası’ndan istifaya zorlamıştır” denildi.

İNTİHAR GİRİŞİMİ

İşçiler, belediye binası önünde direnişe başlarken, işten çıkarılmak istenen bir işçi belediye binasında üst katlara çıkarak intihar girişiminde bulundu.

İtfaiyenin indirdiği işçi Belediye Başkanı Ali Engin ile görüştü.

'SUÇ İŞLİYORLAR'

İntihar girişiminin ardından belediye binası önünde konuşan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, "Suç işliyorlar. Sizleri ne ilgilendiriyor işçinin hangi sendikayı tercih ettiği? Ama siz kabul etmiyorsunuz bir türlü. Siz koltukla zehirlenmişsiniz. Yarın CHP İl Kongresi'nde malum şahıslara neler yapacağımızı burada dosta düşmana duyuruyoruz. Burada bir tane insan kendini feda etseydi, bu sorumluluğu kim taşıyacaktı?" dedi.