Sayan’dan ‘silahlı poz’ açıklaması

Sayan’dan ‘silahlı poz’ açıklaması

Savcı Sayan, uzun namlulu silahlarla yürüdüğü görüntülere ilişkin “güvenlik tedbiri” açıklaması yaptı.

AKP’li Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan’ın, ellerinde uzun namlulu silahlar olan bir grup eşliğinde Ağrı sokaklarında yürüdüğü video tepki çekmişti. Görüntülere ilişkin konuşan Sayan, kendisi ve güvenlik ekibinin saldırıya uğraması üzerine “güvenlik tedbirlerini artırmayı” amaçladıklarını öne sürdü.

Savcı Sayan ve yakınları ile Ağrıspor başkanı Mehmet Yıldırım ve ailesi arasında, Ağrıspor’un satışı üzerinden kavga çıkmış, kavga görüntülerinde Sayan’ın korumalarının tartaklanması dikkat çekmişti.

‘GÖVDE GÖSTERİSİ’ İDDİASI

Söz konusu kavgadan kısa süre sonra Sayan’ın bir grup silahlı şahısla kentin sokaklarında “gövde gösterisi” yaptığı iddia edilen görüntüler sosyal medyanın gündemine oturmuştu.

‘GÜVENLİK ÇEMBERİ’ OLUŞTURULMUŞ

TELE 1’den Luiz Letisya Azak'a konuşan Savcı Sayan, “gövde gösterisi” iddialarına yanıt verdi. Saha çalışmaları sırasında ekibiyle birlikte saldırıya uğradığını öne süren Sayan, “Benim bulunduğum alanın etrafında güvenliğimden sorumlu kişiler tarafından bir güvenlik çemberi oluşturmuş olup güvenlik tedbirleri artırılmıştır” dedi.

‘AĞRISPOR YA DA KILIÇDAROĞLU İLE İLGİSİ YOK’

Sayan açıklamasında, olaya ilişkin çıkan haberlerin “art niyetli kişiler ve sözde medya kuruluşları” tarafından yapıldığını belirtip iddiaları yalanladı. Savcı Sayan, medyada çıkan haberlerin partisini ve belediye hizmetlerini yıpratmayı amaçladığını öne sürerek, “Olayın Ağrıspor ile ya da bahsedildiği gibi Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ağrı’ya gelişi ile ilgisi bulunmamaktadır” şeklinde konuştu.