Sancaktepe Uzlaşısı: Sancaktepe AKP’ye bırakılamaz!

Sancaktepe Uzlaşısı: Sancaktepe AKP’ye bırakılamaz!

Yerel seçimler yaklaşırken, muhalif kurum ve yurttaşlara “uzlaşıya katılma” çağrısı yapıldı.

Sancaktepe Uzlaşısı, 31 Mart yerel seçimlerine haftalar kala yayımladığı bir yazılı açıklamayla, tüm muhalif kurum ve yurttaşlara Sancaktepe Uzlaşısı çatısı altında birleşme çağrısında bulundu. Açıklamada, “Sancaktepe’nin tüm muhalif parti ve kurumlarını; baskı gören inanç ve kimlik sahiplerini, gün gün daha da yoksullaşan emekçileri, her gün sokakta şiddete uğrayan kadınları, geleceği çalınan gençleri Sancaktepe Uzlaşısına katılmaya davet ediyoruz” ifadeleri yer aldı.

Yerel seçimler yaklaşırken, “AKP’nin elinden alınmış bir Sancaktepe’nin yeniden kurulabileceği” iddiasıyla yola çıkan Sancaktepe Uzlaşısı, yayımladığı bir yazılı açıklamayla kentteki muhalif kurum ve yurttaşlara birlikte mücadele etme çağrısında bulundu.

‘AKP-MHP KOALİSYONUNUN KİRLİ BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI BİR KEZ DAHA HALK KARŞISINA ÇIKIYOR’

“Sancaktepe AKP’ye bırakılamaz” başlığıyla yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Yerel seçimler vesilesi ile AKP-MHP karanlık koalisyonunun kirli belediyecilik anlayışı bir kez daha halk karşısına çıkıyor. Muhalefet partilerinin tek tek beklentilerinin gerçekleşip gerçekleşmeyeceği kendi özel gündemleridir ve son tahlilde kendilerini ilgilendirir. Ancak AKP-MHP bloğunun ülkenin bütününde göstereceği ‘başarı’ hiçbir partinin özel gündemine sığamayacak kadar büyük sonuçlar yaratacaktır. Böyle bir ‘başarı’ halinde kaybeden halklar, ezilenler, muhalifler ve gelecek özgür günlere olan inancımız olacaktır.

Bir süredir değişik düzeylerde partiler arası diyalog olduğunu basından takip ediyoruz. Bu diyalogun konularının başlıklarının, uzlaşılan ve uzlaşılamayan noktaların bilgisine halk olarak sahip değiliz. Bu durumun kendisi dahi sürecin demokratik ve şeffaf bir şekilde yönetimi anlamında tarafların en azından demokratik kusurları olarak görülebilir.

‘SANCAKTEPE’Yİ ORTAK AKILLA, ÖZGÜR, DEMOKRATİK VE EMEKTEN YANA BİR KENT OLARAK YENİDEN KURABİLİRİZ’

Seçim sürecinin toplumsal inşası konusunda başından beri birçok fırsat ve dönemeci kaçırdığımız gerçeğini göz ardı edemeyiz. Ama son dönemece gelinen bu günlerde partisel ittifaklar konusundaki arızalar geleceğimize mal olmamalıdır.

Partiler ve adaylar tarafından, güç birliği, ittifak, yerel demokrasi, kent uzlaşısı gibi birçok önemli kavram tartışıldıktan sonra bunun başarılamamasının vebali tüm muhalefet partileri ile beraber ilçemizde yaşayan tüm muhalif güçlerin sırtında olacaktır.

Geç olabilir ama imkânsız değil. Biz aşağıda imzası bulunanlar, Sancaktepe’nin tüm muhalif parti ve kurumlarını; baskı gören inanç ve kimlik sahiplerini, gün gün daha da yoksullaşan emekçileri, her gün sokakta şiddete uğrayan kadınları, geleceği çalınan gençleri Sancaktepe Uzlaşısına katılmaya davet ediyoruz.

AKP’nin elinden alınmış bir Sancaktepe’yi ortak akılla, özgür, demokratik ve emekten yana bir kent olarak yeniden kurabiliriz. Sancaktepe’nin tüm halkını bu tarihi sorumlulukla seçim çalışmalarını demokrasi ve özgürlükler ekseninde ortaklaştırmaya çağırıyoruz.

…madem adaletin ekmeği bu kadar önemli,

onu kim pişirmeli dostlar söyleyin…

Bertolt Brecht