Sağlık emekçileri yarın iş bırakacak

Sağlık emekçileri yarın iş bırakacak

Sağlık emekçileri, salı ve çarşamba günü, özlük ve mali hakları için iş bırakma eylemi yapacak.

Sağlık emekçileri artık kronikleşen sorunlarının çözüme kavuşturulmamasını protesto amacıyla 1-2 Ağustos tarihlerinde iş bırakacak. 19 sendika ve 2 Aile Hekimliği Federasyonu'ndan oluşan ve kısa adı SABİM olan Sağlık ve Sosyal Hizmet Birlik ve Dayanışma Platformu çatısı altında bir araya gelen sağlık çalışanları, taleplerin karşılık bulmaması halinde eylem sürecini devam ettirecek.

Sağlık emekçileri İstanbul'da yarın saat 12.30'da Çemberlitaş'taki İl Sağlık Müdürlüğü önünde kitlesel basın açıklaması yapacak.

HEKİM-SEN: EYLEM SÜRECİNDE İŞYERLERİNDE BULUNMAYIN

Hekim-Sen, eyleme katılacak sağlık çalışanlarına, 'taciz ve diğer güvenlik nedenleriyle' eylem zamanı işyerlerinde bulunmamaları uyarısında bulundu. Hekim-Sen'den eyleme ilişkin şu açıklama yapıldı:

"Servislerde çalışan üyelerimiz, çalışmalarını aksatmayacak şekilde yeterli nöbetçi hekim ve diğer sağlık çalışanı bulundurmak şartıyla eyleme katılabilirler (tüm servis, klinik çalışmaları, doğum salonları, evde bakım hizmetleri de bu kapsamdadır).

Aile sağlığı merkezleri esnek mesai dahil iş bırakma eylemine katılacaktır. Acil servis ve polikliniklerindeki yeşil triajlı hastalarda tedavi ise sadece ampirik tedavi ve olması gerektiği gibi polikliniklere (eylem sonrasına) yönlendirmek şeklinde olacaktır. Tüm ADSM ve diğer bağlı Diş Poliklinikleri eyleme katılacaktır. Yapılacak iş bırakma eylemlerinde ayrıca elektif ameliyatlar yapılmayacaktır.

İş bırakma eylemi gündüz mesai saatlerinde olacaktır. Tüm çalışanlarımızın taciz ve diğer güvenlik nedenleri ile iş yerlerinde o gün bulunmamaları önemle duyurulur."

DAHA FAZLA