Sadullah Alagöz ile ilgili yeni taciz iddiası

Sadullah Alagöz ile ilgili yeni taciz iddiası

Barış Terkoğlu, ismi ‘SS’ kitabında tecavüz soruşturmasının şüphelisi olarak geçen Sadullah Alagöz ile ilgili yeni bir taciz iddiasını yazdı.

Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu, bugünkü yazısında, gazeteci Barış Pehlivan ile çıkardıkları, “SS” adlı kitapta yer verdikleri tecavüz soruşturmasının şüphelisi olan, AKP'den daha önce milletvekili ve belediye başkan adayı olmak için başvuran iş insanı Sadullah Alagöz'ün 24 yaşındaki İ.S.'yi taciz ettiğini yazdı.

Terkoğlu'na konuşan İ.S.; 2 yıl önce Sadullah Alagöz'ün sahibi olduğu yere garson olarak başvurduğunu ve Alagöz'ün kendisi ile odada görüşerek "Masa başında çalışmak istiyorsan benimle birlikte olmalısın"  dediğini aktardı. 

Terkoğlu'nun aktardığına göre, İ.S.'nin ifadeleri şöyle:

"Telefonunu açarak bana iktidardaki isimlerle fotoğraflarını göstermeye başladı, içinde tanımadığımız insan yok. Belediye başkanlarından tutun da güçlü bakanlara kadar. Yaptığı yardımları, iftarları bunları açarak gösterdi. ‘Yardım yapıyorum ki fazlasını misliyle alıyorum’ dedi.

Sen de küçücük bir şeyden feragat ederek istediğin mevkiye gelebilirsin. Aileni düşünsene, seni masa başı bir işte çalışırken görüp gurur duymalarını mı istersin, yoksa bir kafede komi olarak çalıştığını mı görmelerini istersin? Masa başında çalışmak istiyorsan benimle birlikte olmalısın.

Bir saati geçkin bu sözlü taciz içerisinde hiçbir şey yapamadım. Başımı salladım, konuşmasını dinledim. Kapı içeriden kilitliydi. İzin isteyerek kalkmak istedim. İhtiyacım olan şey için (iş) bunlara göz yummuş olmak, dinlemiş olmak o kadar zoruma gitti ki, bunları kelimelerle ifade dahi edemiyorum. (...) Hoşça kalın dedikten sonra en ağrıma giden şeyi söyledi: ‘Şu an burada benim bu teklifimi kabul edip yatmış olsaydın seni özel şoförüm evine kadar bırakabilirdi ama sen kabul etmedin şimdilik bir buçuk saatlik dolmuşa mecbursun."