SADAT’ın CEO’su, Kılıçdaroğlu’nu hedef aldı

SADAT’ın CEO’su, Kılıçdaroğlu’nu hedef aldı

Melih Tanrıverdi, TV100’e verilen ve tepki alan reklamı savundu.

Uluslararası Savunma Danışmanlık Şirketi’nin (SADAT) CEO’su Melih Tanrıverdi, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuk olduğu TV100 yayınına verilen ve sosyal medyada tepki gösterilen SADAT reklamını savunarak, “Bazen evdeki hesap çarşıya uymuyor, değil mi Kılıçdaroğlu” dedi.

TV100 ekranlarında yayınlanan ve Uğur Dündar’ın sunuculuğunu yaptığı “Haftanın Panoraması” isimli programa dün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu konuk olmuş, yayın sırasında Kılıçdaroğlu’nun daha önce paramiliter olmakla suçlayarak “Burada terörist yetiştiriliyor” dediği SADAT’ın reklamı alt bantta gösterilmişti.

‘PLANLI ŞEKİLDE VERİLDİ’

Seçim güvenliğini tehdit ettiği gerekçesiyle sık sık tepkilerin odağına oturan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kapısına giderek açıklamalar yaptığı SADAT’ın yöneticisi Melih Tanrıverdi, TV100’e verilen söz konusu reklamın planlı bir şekilde verildiğini anlattı.

Kılıçdaroğlu’nun yayına çıkacağı tarihin bir CHP’li tarafından kendilerine verildiğini öne süren Tanrıverdi, Twitter hesabından bir dizi paylaşım yaparak şunları dile getirdi:

“2022 yılına dönük PR incelemesi yaptığımızda SADAT ile Kılıçdaroğlu birlikteliğinin en iyi reytingi yaptığını gördük.

Reklam departmanımız 1.500 TL’lik bir reklam vererek bu reytingi güzel bir PR çalışmasına döndürmüş. Tebrik ederim. Aslında ben Halk TV veya Tele 1’e istemiştim fakat Kılıçdaroğlu onların reytingi düşük kaldığı için TV 100’ü tercih etmiş.

Ama sıkıntı yok, söz o kanallara da çıkarsa onlara da reklam veririz. Hem de 750 liralık (reyting / izlenme oranı meselesi).

‘EVDEKİ HESAP ÇARŞIYA UYMUYOR’

Etkili reklam için Halk TV veya Tele 1 planlıyorduk. Hafta ortası CHP’den bir hanım kardeşimiz Kılıçdaroğlu’nun Dündar’la yapacağı programın cumartesi yayınlanacağı bilgisini verince kanal planlamamızı değiştirmek zorunda kaldık. Bazen evdeki hesap çarşıya uymuyor… Değil mi Kılıçdaroğlu.”

AÇIKLAMA TV100'LE ÇELİŞTİ

Öte yandan, TV100 Genel Yayın Yönetmeni Alican Değer, konuya ilişkin yapığı açıklamada söz konusu reklamın planlı belirterek, “reklam servisimizin siyasi bilgi eksikliği yüzünden” ifadelerini kullanmıştı. Değer ile Tanrıverdi’nin konuya ilişkin açıklamalarının birbiriyle çeliştiği görüldü.