RTÜK, Halk TV’ye ceza yağdırdı

RTÜK, Halk TV’ye ceza yağdırdı

Kanala 5 program durdurma ve idari para cezası verildi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), “Medya Mahallesi” isimli programda Ayşenur Arslan’ın İçişleri Bakanlığına yönelik bombalı saldırıya ilişkin sözleri gerekçesiyle Halk TV’ye 5 program durdurma ve idari para cezası verdi.

RTÜK Üyesi İlhan Taşçı, sosyal medya üzerinden yaptığı bir paylaşımla RTÜK’ün Halk TV’ye ceza vermeyi kararlaştırdığını duyurdu.

İlhan Taşçı’nın konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“RTÜK, Ayşenur Arslan’ın Medya Mahallesi programındaki İçişleri Bakanlığına yönelik terör saldırısıyla ilgili sözleri nedeniyle Halk TV’ye 'terörün amacına hizmet' savıyla % 5 para, 5 kez de program durdurmasına oy çokluğuyla karar verdi. Karara karşı oy verdik.

Savcılığın bile Ayşenur Arslan’ın sözleri nedeniyle ifadesini aldıktan sonra serbest bıraktığı ve 'suç' belirlemesi yapmadığı bir ortamda RTÜK, 'terör eyleminin , terörün amaçlarına hizmet” edildiği 'suçunu' tespit etmesi oldukça manidar. Kraldan çok kralcılığın son örneği!

RTÜK ayrıca Halk TV’ye Kültür ve Turizm Bakanlığının 60. Altın Portakal Film Festivalinden 'Kanun Hükmünde' belgeseli nedeniyle çekilmesini eleştiren yönetmen Ezel Akay’ın sözleri nedeniyle de 'eleştiri sınırını aşmaktan' yüzde 3 para cezasına oyçokluğuyla karar verdi.”