Rize'de millet bahçesi için deniz doldurulacak

Rize'de millet bahçesi için deniz doldurulacak

Kentte daha önceki inşaatlar için de deniz dolgusu yapılmıştı.

Rize'de, içerisinde cami ve bilim merkezi olacağı söylenen millet bahçesinin deniz dolgusu ile inşa edileceği açıklandı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoan'ın seçim vaadi olarak gündeme getirmesinin ardından Türkiye'nin pek çok yerinde inşa edilen millet bahçeleri için milyarlarca lira harcanırken, Rize'de yapılacak millet bahçesi için de deniz dolgusu yapılacağı öğrenildi. Daha önce havalimanı, şehir hastanesi ve lojistik liman inşa etmek için deniz dolgusu yapılan kentte, bu kez de millet bahçesi için deniz dolgusu yapılacak.

'EN MASUM DOLGU OLACAK PROJE'

Bir yılda tamamlanacağı açıklanan millet bahçesinde, 250 dönümü daha önce doldurulan bölüme 350 dönümün daha doldurulması ile 600 dönümlük alana ulaşılacağı kaydedildi.

AKP'li Rize Belediye Başkanı Rahmi Çetin, kentteki arazi kıtlığından dolayı 1970'li yıllardan itibaren denizin kısım kısım doldurulduğunu söyleyerek, "Millet bahçesi olacağı için çevrecilik açısından en masum dolgu olacak proje ile insanlar beton yığınından kurtulup, yeşil alanlarda dolaşabilecek" dedi.

Çetin, talan içeren proje için "En önemlisi de denize sıfır olması yani denizimizin burada önünde taş yok. Adeta insanlar boğazdaki kordonda yürür gibi 2 kilometrelik hatta denize sıfır yürümüş olacaklar. Bu şekilde bu rekreasyon alanları vatandaşlarımızın hizmetine sunulmuş olacak" ifadelerini de kullandı.

BAHÇEDE CAMİ VE BİLİM MERKEZİ DE OLACAK

Millet bahçesi içerisinde cami, bilim merkezi, kent müzesi, engelsiz yaşam merkezi, sosyal donatı alanları, kafeteryalar, bisiklet ve yürüyüş yolları ve spor tesisleri 50 dönüm alanın "kapalı alan" olacağını söyleyen AKP'li Çetin, "Gerisi tamamı ile yeşil alan kalacak" dedi. (DHA)

DAHA FAZLA