PSAKD: Gezi biziz, Gezi halktır!

PSAKD: Gezi biziz, Gezi halktır!

PSAKD tarafından Yargıtay'ın Gezi Davası karara ilişkin bugün “Gezi biziz, Gezi halktır” başlığıyla bir açıklama yapıldı.

İleri Haber

PSAKD tarafından Yargıtay’ın Gezi Davası kararına ilişkin yapılan açıklamada, “Saray Rejimi kendi hukukunu yaratarak yargı mekanizmasını bir sopa olarak kullanmaktan çekinmediğini göstermiştir. Gezi Davası hukukla açıklanamayacak bir siyasi davadır” denildi.

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Gezi Davası’na ilişkin kararını dün açıkladı. Taksim Dayanışması’ndan Mücella Yapıcı, Yiğit Ali Ekmekçi ve Hakan Altınay’ın cezaları bozulup tahliyelerine karar verildi. Hatay Milletvekilimiz Can Atalay, Tayfun Kahraman, Mine Özerden, Osman Kavala ve Çiğdem Mater’in cezaları ise onandı.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği’nden (PSAKD) karara ilişkin bugün “Gezi biziz, Gezi halktır” başlığıyla bir açıklama yapıldı.

‘GEZİ BİZİZ, GEZİ HALKTIR!’

Açıklamada şunlar kaydedildi:

Gezi, milyonlarca yurttaşın adalet ve özgürlük çığlığıdır.

AKP karanlığından, haksızlık ve hukuksuzluktan çıkış umududur.

Bu dava da yargılanan halkın adalet talebidir.

Saray Rejimi kendi hukukunu yaratarak yargı mekanizmasını bir sopa olarak kullanmaktan çekinmediğini göstermiştir.

Gezi Davası hukukla açıklanamayacak bir siyasi davadır.

Aynı dava içinde yargılananlar Tayfun Kahraman, Çiğdem Mater Utku, Mine Özerden ve Can Atalay’a 18 er yıl hapis cezası verilmesi aynı sorumlulukla hareket etmelerine rağmen Mücella Yapıcı ve Ali Hakan Altınay’ın beraat etmesi bunun apaçık göstergesidir.

Bu dava da tutuklu yargılanan Osman Kavala’ya somut hiç bir delilin olmamasına rağmen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına verilmesi bizlere hukuk bittiğini bir kez daha göstermiştir.

Gezi Davası’nda yarılanırken Hatay’dan TİP milletvekili seçilen Av. Can Atalay için Anayasa hükümleri çok açık bir şekilde yargılamanın durması ve serbest bırakılmasını söylerken mahkemenin hiç bir hükme uymaması ve bu kararı vermesi yaşanılan süreci hukukla açıklanamayacağını göstermektedir.

AKP ve Saray Rejimi ile bir bütün olarak devlet mekanizmasının halklara daha fazla baskı ve şiddet ile adaletin, eşitlik ve özgürlük taleplerinin yok sayıldığı bir ülke yaratmaya dolu dizgin giderken buna izin vermeyecek olan halkın öfkesi de birikmeye devam ediyor.

Adalete susamış halkın öfkesinden korkun diyoruz.

Sarayınızı da gerici faşist iktidarınızı da bu halk devirecek.

Bizler bu toplumun bir parçası olarak adalet, özgürlük ve eşit haklar mücadelesini vermeye ve mutlaka kazanmaya kararlıyız.

Zindanlarda esir tutulan tüm yoldaşlarımızı geri alacağız!

Yaşasın Gezi, Yaşasın adalet, Yaşasın özgürlük!