Pınar Gültekin davası yeniden görülecek

Pınar Gültekin davası yeniden görülecek

Davanın ilk duruşmasının 15 Şubat’ta görülmesine karar verildi.

İzmir Bölge Adliye Mahkemesi, Pınar Gültekin’in Cemal Metin Avcı tarafından öldürülmesine ilişkin cinayet davasının yeniden görülmesine karar verdi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü öğrencisi Pınar Gültekin, 16 Temmuz 2020’de Cemal Metin Avcı tarafından öldürülmüş, cinayetin ardından gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen Avcı, “canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldürme” suçundan tutuklanmıştı.

Avcı’nın kardeşinin telefon sinyallerinden, ağabeyiyle aynı zamanda bağ evinde olduğunun tespit edilmesi üzerine gözaltına alınan Mertcan Avcı da tutuklanmış ancak dava sırasında tahliye edilmişti.

‘TAHRİK İNDİRİMİ’ ALMIŞTI

Davanın Muğla 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde, 20 Haziran tarihinde görülen 13. Duruşmasında Cemal Metin Avcı, “canavarca hisle eziyet çektirerek ve tasarlayarak öldürme” suçunu işlediği gerekçesiyle önce ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum edilmiş, ancak mahkeme daha sonra tahrik indirimi uygulayarak cezayı 23 yıla düşürmüştü.

Mahkeme, tutuksuz sanıklar Mertcan Avcı ile anne Ayten Avcı, baba Selim Avcı ve Cemal Metin Avcı’nın boşandığı eşi Eda Karagün ile ortağı Şükrü Gökhan Orhan’ın ise beraatine karar vermişti.

DAVA YENİDEN GÖRÜLECEK

Habertürk'ün aktardığına göre, İzmir Bölge Adliyesi Mahkemesi, Pınar Gültekin davasının yeniden görülmesine karar verdi. Davanın ilk duruşmasının 15 Şubat günü görüleceği öğrenildi.

DAHA FAZLA