Pendik’te 7 yaşındaki çocuk istismar edildi

Pendik’te 7 yaşındaki çocuk istismar edildi

7 yaşındaki bir kız çocuğu, İ. K. tarafından inşaat halindeki bir binaya götürülerek istismar edildi.

İstanbul'un Pendik ilçesinde yer alan Fatih mahallesinde 2 hafta önce 7 yaşındaki bir kız çocuğu evine 3 dakika uzaklıktaki bakkala ekmek almaya giderken 50 yaşlarındaki İ. K. tarafından inşaat halindeki bir binaya götürülerek istismar edildi.

İstismara uğrayan çocuğun annesi, "Adam kızımı görüyor. Ondan önce bakkala giriyor. Bir şeyler alıyor. Kızım da bakkala girip ekmek aldıktan sonra kızımı takip ediyor. Bileğinden tutup götürmeye çalıştığında kızım gitmek istemediğini söylüyor” dedi. Anne, bunun üzerine İ.K.’nin kıza akrabası olduğu yalanını söyleyerek dondurma aldığını ve inşaata götürdüğünü ve istismara maruz bıraktığını belirtti.

MAHKEME GÜNÜ BİR BUÇUK AY SONRA BELLİ OLACAK

Evrensel’den İlknur Haylaz’ın haberine göre; anne, kızının yanına koşarak ve ağlayarak geldiğini, kekeleyerek istismarı anlattığını söyledi. Karakola gittiklerini kızının dondurma aldıkları yeri tarif etmesi üzerine polisle oraya gittiklerini anlatan anne, madde kullandığı söylenen istismar failinin de hâlâ o bölgede olduğunu ve yakaladıklarını anlattı.

Anne, hastanede muayene edildiğini, pedagog ve avukat eşliğinde savcılıkta beyanlarının alındığını aktardı. İstismar faili İ.K'nin tutuklandığını belirten Anne, 1 buçak ay sonra mahkeme gününün belli olacağı bilgisini verdi.

SALDIRGAN DAHA ÖNCE DE BAŞKA ÇOCUKLARI İSTİSMAR ETMİŞ

Kızının eskiden çok sevgi dolu bir çocuk olduğunu ancak bu olaydan sonra içine kapandığını, akrabaları dahil kimseye yaklaşamadığını, dışarı çıkmaya korktuğunu söyleyen anne, failin bırakılmamasını, gerektiği cezayı almasını istedi.

Failin başka istismar vakalarını da duyduklarını belirten anne, "Belki ben sizinle dayanışma içerisinde mücadele edersem, yaşananları aktarırsam, bazı aileler de çıkıp ‘benim çocuğuma da bunu yapmıştı’ diyebilir. Aileler susuyor, ben bunu karakolda daha net anladım. Bu adam 12 yaşındaki bir erkek çocuğuna da tecavüz etmiş. 10 yaşındaki kıza da. Ben ne gerekiyorsa yaparım. Bu adamın bu mahallede barınmasını istemiyorum. Engel olunmazsa bugün benim kızımın başına gelen, yarın başka kızlarımızın başına gelecek" dedi.

ESENYALI KADIN DAYANIŞMA DERNEĞİ ÇOCUK İSTİSMARINA KARŞI BASIN AÇIKLAMASI DÜZENLEYECEK

Adalet arayışını sürdüren aile, istismarın son bulması için elinden geleni yapacaklarını söyledi. Bunun yanı sıra mahallede 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Gününde, saat 19.30’ da, Esenyalı Kadın Dayanışma Derneğinin düzenleyeceği basın açıklamasına tüm kadınları ve tüm mahalle halkını beklediklerini belirtti.

Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği ise şu şekilde çağrı yaptı: “Mahallemizde, 7 yaşında bir kız çocuğu alıkonularak taciz edildi. Çocuklara karşı işlenen bu suçlara sesiz kalmamak ve adalet aramak için yarın (çarşamba) saat 19:30 da Topuz marketin önünde basın açıklamasına tüm mahalle halkını bekliyoruz.”

DAHA FAZLA