Özgür Özel, Erdoğan’dan randevu isteyeceklerini açıkladı

Özgür Özel, Erdoğan’dan randevu isteyeceklerini açıkladı

Özel, CHP’nin grup başkanvekilliği seçiminin ardından konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüşmek için randevu isteyeceklerini açıkladı. Görüşmenin ne zaman olacağı sorulan Özel, “Sayın Erdoğan'ın da takvimine göre, özel kalemler belirlerler” ifadelerini kullandı.

BirGün’den Mustafa Bildircin’in haberine göre, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) yapılan grup başkanvekilliği seçiminin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un Anayasa gündemiyle partilere gerçekleştireceği ziyaretle ilgili Özel, “Sayın Kurtulmuş’a kapımız her zaman açık. Ama Anayasa meselesinde çerçeveyi millet çizer. ‘Gelen gelsin, gelenlerle bu işi yapalım’ günleri geride kaldı” yorumunu yaptı.

‘ERDOĞAN’DAN RANDEVU İSTEYECEĞİZ’

Siyasetin müzakerenin ve nezaketin terk edilmemesi gereken bir alan olduğunu belirten Özel, Anayasa değişikliği konusunda “olmazsa olmaz” görüşleri olduğunu ifade etti. CHP’nin, Anayasa konusunda özel bir çalışma yürüteceğini kaydeden Özel, “Anayasa meselesinde çerçeveyi millet çizer. Anayasa’nın ne şekilde değiştirileceğini özel bir gündem ve titizlikle konuşmak lazım. Bir anda, ‘Anayasa değişiyor koşun. Gelen gelsin, gelenlerle değiştiririm günleri geride kaldı” diye konuştu.

‘GÖRÜŞMENİN TARİHİNİ ERDOĞAN'IN DA TAKVİMİNE GÖRE ÖZEL KALEMLER BELİRLERLER’

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan'la yapılacak görüşme ile ilgili bir soruya yanıt veren Özel, randevu isteyeceklerini belirterek şunları kaydetti:

“Biz nezaket görüşmesini bayramda, telefonda yaptık. Bu ziyaret Türkiye'nin gelecek dönemi ile ilgili Türkiye ekonomisinin yüzde 80'ine, nüfusunun yüzde 65'ine hizmet veren belediyelerin ve son seçimin birinci partisinin genel başkanının; son seçimin ikinci partisi ama bir önceki seçimde cumhurbaşkanlığına seçilmiş olan ve bir partinin genel başkanı olan sayın Erdoğan'la yapacağı görüşmedir. Nezaket görüşmesi olsa hızla yaparız ama sayın Erdoğan da 'Konuşacağımız konular var' dedi. Benim de önemli gündemlerim olacak.”

Görüşmenin haftaya olup olmayacağına ilişkin soruya Özel, “Çok gecikmez ama bu hafta zaten yok. Önümüzdeki hafta, ondan sonraki hafta... Sayın Erdoğan'ın da takvimine göre, özel kalemler belirlerler” yanıtını verdi.