Özel: Yargıtay’ın kararına karşı Anayasa’yı savunacağız

Özel: Yargıtay’ın kararına karşı Anayasa’yı savunacağız

Özgür Özel, Yargıtay’ın AYM kararını tanımamasını sosyal medya üzerinden eleştirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) “Can Atalay” kararını tanımadığını ikinci kez ilan etmesinin ardından, “Yargıtay'ın kararına karşı anayasayı savunmayı ısrarla sürdüreceğiz” açıklamasını yaptı.

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, AYM TİP Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında verdiği ikinci “hak ihlali” kararına da uyulmamasına karar verdi.

AYM’nin kararı için “jüristokratik bir davranış” ifadesini kullanan Daire, gerekçeli kararında ise Pakistan Anayasa Mahkemesi'nin eski Başbakan İmran Han hakkındaki kararına atıfta bulundu.

Yargıtay kararına tepkiler sürerken, CHP Genel Başkanı Özgür Özel de konuya ilişkin bir açıklama yaptı.

‘YARGITAY'IN KARARINA KARŞI ANAYASAYI SAVUNMAYI ISRARLA SÜRDÜRECEĞİZ’

CHP’nin yarın gerçekleşecek Parti Meclisi toplantısında konuyu ele alacaklarını duyuran Özel, X hesabından yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Bu işbilmez hükümet, ülkemizi hukukun işlemediği, anayasanın tanınmadığı bir muz cumhuriyetine çevirdi. Yargıtay'ın kararına karşı anayasayı savunmayı ısrarla sürdüreceğiz. Yarın toplanacak Parti Meclisimizde konuyu özel gündem olarak ele alacak ve bundan sonraki mücadele hattımızı belirleyeceğiz.”