Özel: CHP, değişim talebine karşı durmamalı

Özel: CHP, değişim talebine karşı durmamalı

Özgür Özel, seçim çalışmaları kapsamında Adıyaman’ı ziyaret etti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Adayı Özgür Özel, seçim çalışmaları kapsamında ziyaret ettiği Adıyaman’da açıklamalarda bulunarak, “CHP'nin değişim talebine karşı durmaması lazım” dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında ziyaretlerde bulunan Özgür Özel, Adıyaman’ı ziyaret etti. Özel’i parti binasında CHP Adıyaman İl Başkanı Engin Doğan, milletvekilleri Abdurrahman Tutdere ve Veli Ağbaba, Gölbaşı Belediye Başkanı İskender Yıldırım, Pınarbaşı Belediye Başkanı Mahmut Alan ile ilçe başkanları ve partililer karşıladı.

'CHP'Lİ ÜYELERİN YÜZDE 85'İ DEĞİŞİM TALEP EDİYOR'

Burada bir basın açıklaması düzenleyen Özgür Özel, CHP üyelerinin yüzde 85'inin değişim talep ettiğini söyleyerek şunları kaydetti:

“Cumhuriyet Halk Partisi kendi dönüşümünü bir an önce gerçekleştirmezse, toplumda yaratılan umutsuzluk ve tolumdaki kırgınlık biran önce tamir edilmezse, bunun sonucunda hem yerel seçimlerde hem de partinin tümü zarar görecektir. Bu konuda yapılan bütün ölçümler, CHP'li üyelerin yüzde 85 oranında değişim talep ettiğini söylüyor. Resmi anket sonuçlarını hepimiz görüyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi'nin bu değişim talebine karşı durmaması lazım. Değişim sürecini hep söylediğim gibi vefalı götürmeliyiz. Dikkat ederseniz Sayın Genel Başkanımızı incitecek, onu üzecek rencide edecek ifadelerden kaçındığımız partimizi gelecekte zora sokacak ifadelerden kaçındığımız süreci yaşıyoruz.

Tutum belgemiz dünyadaki sol rüzgarları gören, nasıl başarıyor, ne zaman kaybediyoru gören, 1970'lerdeki CHP'nin yarattığı büyük değişim gençleşme sürecinin bir benzerliği 2023 yılında Cumhuriyetin 100'üncü yılında gerçekleştirmeyi hedef almış bir kadro hareketidir.”