Özak Tekstil işçilerinin direnişinde 19’uncu gün

Özak Tekstil işçilerinin direnişinde 19’uncu gün

Direnen işçilerin OSB’ye girilmesine izin verilmediği aktarıldı.

Urfa’da sendikal hakları için mücadele eden Özak Tekstil işçilerinin başlattığı direnişin 19. gününde, Organize Sanayi Bölgesi’ne (OSB) girmelerine izin verilmeyen işçiler “Hakkımızın peşindeyiz, hiçbir şekilde vazgeçmeyeceğiz” dedi.

Özak Tekstil işçilerinin sendikal haklarını elde etmek ve insanca koşullarda çalışmak talebiyle başlattıkları direniş 18 günü geride bıraktı.

OSB’YE GİRMELERİNE İZİN VERİLMEDİ

Evrensel’de yer alan habere göre, Özak Tekstil'de örgütlü olan Öz İplik İş sendikasından ayrılarak Birleşik Tekstil Dokuma ve Deri İşçileri Sendikasına (BİRTEK-SEN) üye olan işçiler, gözaltına alınan BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen'in serbest bırakılmasının ardından dün Şanlıurfa Barosunun salonunda BİRTEK-SEN yöneticileri ve avukatlarla birlikte bir toplantı gerçekleştirdi.

İşçiler, mevcut durumu değerlendirerek direnişlerini sürdürme kararı alırken, bugün tekrar fabrika önüne gitmek isteyen işçilerin OSB’ye girmelerine izin verilmedi.

‘HAKKIMIZIN PEŞİNDEYİZ, HİÇBİR ŞEKİLDE VAZGEÇMEYECEĞİZ’

OSB'nin girişinde direnişlerini sürdüren işçiler, toplantıda aldıkları "direnişe devam etme" kararı doğrultusunda mücadelelerini sürdürdüklerini belirterek "Hakkımızın peşindeyiz, hiçbir şekilde vazgeçmeyeceğiz. Direnişimizin 19'uncu günü. Artık OSB'ye girmemize bile izin verilmiyor. Biz de vergi veriyoruz, bu devletin vatandaşıyız, bu saldırıları hak etmiyoruz" dedi.