Özak Tekstil işçilerine ‘eylem’ yasağı

Özak Tekstil işçilerine ‘eylem’ yasağı

İşçilerin Urfa’da başlattıkları direnişleri İstanbul’a taşınmıştı.

Zeytinburnu Kaymakamlığı, holding binası önünde direnişlerini sürdüren Özak Tekstil işçilerine 7 günlük eylem yasağı getirdi. Eylemlerini fabrika önüne taşımak isteyen işçilere bu kez de Bahçeşehir Kaymakamlığı yasak getirdi.

Özak Tekstil işçileri, Urfa'da baskı ve mobbinge karşı 27 Kasım'da başladıkları eylemlerini 23 Ocak günü İstanbul'a taşımıştı.

BirGün'de yer alan habere göre, direnişlerini haftalardır İstanbul’da sürdüren işçilere, Zeytinburnu Kaymakamlığı tarafından 7 günlük eylem yasağı getirildi. Yasak kararının ardından eylemlerini İkitelli’deki fabrikanın önünde sürdürmek isteyen işçilere bu sefer de Bahçeşehir Kaymakamlığı yasak getirdi.  

İŞÇİLER GÖZALTINA ALINDI

Her sabah olduğu gibi direniş çadırlarını kurmak üzere alana gelen işçiler, çok sayıda çevik kuvvet ekibiyle karşılaştı. Alana çadır kurmalarına müsaade edilmeyen işçilerin çadır kurdukları alanda beklemelerine de izin verilmedi.

Bunun üzerine Özak Tekstil’in İstanbul’daki fabrikası önünde açıklama yapmak isteyen işçiler, Başakşehir Kaymakamlığı'nın eylem yasağı kararı olduğu söylenerek gözaltına alındı. 

‘DİRENE DİRENE KAZANACAĞIZ’

BİRTEK-SEN tarafından yapılan konuya ilişkin açıklamada, devletin bütün güçleri Özak işçilerinin karşısında olduğu belirtilerek, “Sendika temsilcilerimiz ve işçiler gözaltına alındı” denildi.

İşçilerin örgütlü olduğu BİRTEK-SEN eylem yasağına ilişkin şu açıklamayı yaptı:

“Zeytinburnu Kaymakamlığı ilçe genelinde 7 gün boyunca eylem yasağı getirmiş. İstanbul'da Özak Holding önünde bulunan direniş çadırımızı bugün kurdurmadılar. Direnişimizi bugün İkitelli Organize'de bulunan Özak Tekstil fabrikası önüne taşıyoruz. Direne direne kazanacağız!”