Oyuncular Sendikası’ndan çağrı

Oyuncular Sendikası’ndan çağrı

Oyuncular Sendikası, deprem bölgesinde sanat odaklı atölyeler için gönüllü çağrısı yaptı.

Oyuncular Sendikası deprem bölgesinde farklı yaş gruplarında sanat odaklı atölyeler düzenlemek için gönüllü çağrısı yaptı.

Oyuncular Sendikası Afet Koordinasyon Çalışma Grubu, performansçılar ve sanat eğitimcilerine çağrı yaptı. Yapılan çağrıda şu sözlere yer verdi:

“Yaşanan afetin ardından sonraki süreci, zamanı geldiğinde, yeniden örmek amacıyla kısa veya uzun dönemli olarak afet bölgesinde çalışmak isteyen, farklı yaş gruplarıyla sanat odaklı atölyeler gerçekleştirebilecek gönüllülerle buluşuyoruz.

Önümüzdeki süreçte afet bölgesinde ne tür çalışmaların yapılabileceği üzerine ortak bir program oluşturmak için bu alanda çalışma yürüten STK'lar, kamu kurumları ve uzman akademisyenlerle iletişim kurarak, koordineli hareket edecek biçimde hazırlıklarımıza başlıyoruz.

Daha uzun süre afetin yaşandığı bölgede temel ihtiyaçların öncelik olacağını biliyoruz. Temel ihtiyaçların giderilmesi için çabalarken, bir süre daha devam edeceğe benzeyen koordinasyon problemini biraz olsun azaltmak istiyoruz.

Afet bölgesi koşulları gereği devam etme ihtimali olan olası iletişim problemlerini - bölgeye kendimiz de yük olmadan - en aza indirmek için ‘şimdiden ve buradan’ hazırlıklara başlayarak sürece dahil olmanın önemli olduğunu düşünüyoruz.

Bu amaç ve hedeflerle buluşacağımız gönüllüler, hangi yaş grubu ve hangi başlıklar altında ne tür çalışmalar yapmak istediklerini belirten ve kendi uzmanlık alanlarını içeren kısa bir metni [email protected] mail adresine göndererek veya profilde bulunan linkteki formu doldurarak başvurabilirler.”

DAHA FAZLA