Oyuncular Sendikası afet bölgesinde

Oyuncular Sendikası afet bölgesinde

Oyuncular Sendikası, rehabilitasyon süreci kapsamında afet bölgesinde çalışma yürütüyor.

Oyuncular Sendikası, Maraş’ta meydana gelen depremlerin ardından bölgede yaşayan başta çocuk ve kadınlar olmak üzere afetzedelere rehabilitasyon süreci kapsamında destek olmak için sahada gönüllü olarak çalışıyor.

6 Şubat 2023 tarihinde Maraş’ta meydana gelen depremlerin üzerinden neredeyse 2 ay geçti. Deprem bölgesinde yaşayan afetzedeler ile dayanışma çalışmaları ise siyasi partiler, sendikalar ve çeşitli sivil toplum örgütleri tarafından devam ediyor. Oyuncular Sendikası da bunlardan biri…

Tiyatro ve sinema emekçilerinin örgütlendiği Oyuncular Sendikası, deprem bölgesinde yaşayan başta çocuklar ve kadınlar olmak üzere, afetzedelere rehabilitasyon süreci kapsamında destek olmak için sahada aktif olarak çalışıyor.

İlk etapta İstanbul ve Eskişehir’den 20 kişilik bir ekiple Hatay’a giden Oyuncular Sendikası, ikinci bir ekip daha kurarak bölgedeki çalışmalarına aktif olarak devam ediyor. Çalışmalara katılan ekiplerin tamamı gönüllülerden oluşuyor ve ekipler, 10 kişiden az olmamak kaydıyla dönüşümlü olarak afet bölgesinde çalışıyor. Oyuncular sendikası, 17-23 Nisan 2023 tarihlerinde üçüncü ekibi ile tekrar sahada olacak.

‘EN AZ 2 YIL BOYUNCA REHABİLİTASYON ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRMEYİ HEDEFLİYORUZ’

Çocuklar için drama teknikleri ile oyun odaklı çalışmalar yürüten sendika, yetişkinler için de drama ve yazarlık gibi çeşitli atölyeler düzenliyor. İleri Haber’e konuşan Oyuncular Sendikası Genel Koordinatörü Yeşim Girgin, en az 2 yıl boyunca deprem bölgesindeki rehabilitasyon çalışmalarına sürdürülebilir şekilde destek vermeyi hedeflediklerini ifade etti.

Orta ve uzun vadede ise bölgedeki kültür sanat emekçileri için istihdam ve ekonomi yaratma projelerinin olduğunu ifade eden Girgin, şöyle konuştu:

“Bu projeleri hayata geçirmeden önce bir envanter çalışması, veri tabanı hazırlığı ve raporlama süreçlerine başlıyoruz. Böylece Oyuncular Sendikası olarak, bölgelerdeki meslektaşlarımızı tespit ederek ihtiyaçlarını ve taleplerini onlardan birebir dinleyerek ve bunları raporlayarak, çeşitli istihdam modelleri ve kaynak geliştirme metotlarını projelendireceğiz.”

‘PROJELERİMİZİ SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR ŞEKİLDE HAYATA GEÇİRMEK İSTİYORUZ’

Oyuncular Sendikası’nın afet bölgesinde gençlik merkezleri vb. projelerinin olduğunu belirten Girgin, altyapı çalışmaları ve ihtiyaçların tespiti için çeşitli hazırlıklar yürüttüklerini söyleyerek projeye ilişkin şu sözleri kaydetti:

“Eğer bu projelerimizi hayata geçirebilirsek buradaki meslektaşlarımızın istihdamında da bu projeleri kullanmak istiyoruz. Burada çeşitli merkezler yaratıp, çeşitli projeleri hayata geçirerek bölgelerdeki meslektaşlarımızın bu projeler kapsamında istihdamını sağlayıp hem kendilerine bir gelir yaratmak hem de afet bölgelerindeki rehabilitasyon süreçlerinin sürdürülebilir bir şekilde devam etmesini sağlamak gibi kalıcı projeleri hayata geçirmek istiyoruz.”

DAHA FAZLA