Otelde 2 gün kalan depremzedenin kira yardımı kesildi

Otelde 2 gün kalan depremzedenin kira yardımı kesildi

Adana’da yaşayan depremzede Altunbaş'ın kira yardımı, ailesiyle otelde 2 gün konakladığı için kesildi.

Ersan Kınık

Adana'nın Seyhan ilçesinde yaşayan ve evi depremde hasar gören Olgun Altunbaş'ın kira yardımı, ailesiyle 2 gün otelde konakladığı için kesildi.

2 GÜN OTELDE KALDI, KİRA YARDIMI KESİLDİ

6 Şubat’ta meydana gelen Maraş merkezli depremde 11 şehirde yıkım meydana geldi, çok sayıda kişi evsiz kaldı. AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, 10 Şubat’ta Adıyaman Üniversitesi Stadyumu’nda yaptığı açıklamada, “Ev sahibi olanlar için aylık 5 bin, kiracı olanlara aylık 2 bin TL kira yardımı yapacağız” demişti. Adana’nın Seyhan ilçesindeki Dreamland sitesi de depremde hasar alan yerlerden biriydi. Burada yaşayan Olgun Altunbaş, Nisan ayında afetzedelere verilen kira yardımından almaya başladı. Nisan ve Mayıs aylarında kira yardımı alabilen Altunbaş, Haziran ayında bankaya gittiğinde kira yardımının hesabına yatmadığını gördü. Bu durum üzerine Adana İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’ne (AFAD) giden Altunbaş’a, Haziran ayında Nevşehir’in Avanos ilçesindeki bir otelde iki gün konakladığı için kira yardımının Haziran ayında yatırılmayacağını söylediler.

‘BU DURUMU YAŞAYAN TEK KİŞİNİN BEN OLMADIĞIMI ÖĞRENDİM’

Altunbaş, yaşadıklarını İleri Haber’e anlattı. Nevşehir’in Avanos ilçesinde ailesiyle birlikte 2 gün tatil yapmak için bir otelde konakladığını ifade eden Altunbaş, “AFAD’a gittiğimde durumumu oradaki görevliye izah ettim. Sistemden kontrol ettiğinde Avanos’taki otelde 2 gün konakladığım için Haziran ayında kira yardımının yatmayacağını ifade ettiler.

Bu durumu yaşayan tek kişinin ben olmadığımı öğrendim. Oradaki görevli, çok sayıda insanın bu şekilde bir mağduriyet yaşadığını ancak konunun çözüme kavuşturulmadığını söyledi.”

‘İŞ İÇİN ŞEHİR DIŞINA ÇIKAN MEMURUN DA KİRA YARDIMI KESİLMİŞ’

Bakanlık tarafından depremzede ağırlayabilir olarak belirlenen herhangi bir otelde bir gün dahi kalınsa kira yardımının kesildiğini öğrendiğini söyleyen Altunbaş şöyle konuştu:

“Bu bilgileri çevremdeki depremzedeler ile paylaştığımda çok farklı boyutlarda mağduriyetler gördüm. Tatil için 1 gün otelde konaklayan bir başka ailenin daha kira yardımı kesilmiş. İş gereği şehir dışına giden ve o şehirdeki bir otelde konaklayan arkadaşlar da aylarca kira yardımı alamamış. Görev gereği yine şehir dışına giden bir memur arkadaşım da otelde kaldığı için kira yardımı kesilmiş. Bu konuda çok sayıda mağdur var çünkü uygulamanın saçmalığı bir yana bu uygulamaya dair depremzedelere herhangi bir bilgilendirme dahi yapılmadı. İlerleyen günlerde bu mağduriyet daha da artmadan, bir an önce bu uygulamanın sona ermesi gerekiyor.”