Okullarda din dersi saati artırıldı

Okullarda din dersi saati artırıldı

2023-2024 eğitim öğretim yılında din derslerine daha da ağırlık verildi.

İlkokul ve ortaöğretimde, din derslerinin saati artırıldı. Yabancı seçmeli dersler ile güzel sanatlar dersleri ise anadolu liselerinde kaldırıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2023-2024 eğitim öğretim yılı itibarıyla uygulanacak haftalık ders çizelgelerinde değişiklik yaptı. AKP'nin laik ve bilimsel eğitime karşı politikaları, yeni çizelgede de bir kez daha ortaya çıktı.

Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından yayımlanan yeni haftalık ders çizelgesine göre ortaokulda din dersi, 16 saate çıkarıldı. Öte yandan tüm ortaokullarda birinci sınıfta 18 saat Arapça dersi verilmesine olanak sağlandı. Ortaöğretimde ise din derslerinin 16 saate kadar çıkabilmesinin önü açıldı.

BirGün'de yer alan habere göre liselerde 8 saat olan zorunlu din dersine 4 saat seçmeli zorunlu, 4 saat de tercihe bağlı seçmeli ders eklendi.

Çizelge değişikliği ile anadolu liselerinde yabancı seçmeli dersler kaldırıldı. 2022-2023 eğitim öğretim döneminde seçmeli ders olarak çizelgede yer alan güzel sanatlar dersleri de 2023-2024 eğitim öğretim döneminde çizelgede yer almayacak.

DAHA FAZLA