ODTÜ’lü öğrenciler TGB’nin etkinliğine izin vermedi

ODTÜ’lü öğrenciler TGB’nin etkinliğine izin vermedi

TGB’nin ODTÜ’de düzenlemek istediği etkinlik öğrencilerin eylemi sayesinde iptal ettirildi.

Türkiye Gençlik Birliği'nin (TGB) paravan olarak kullandığı Savunma Sanayi Topluluğu aracılığıyla organize edilen Savunma Sanayi Zirvesi, ODTÜ'lüler salon önünde toplanınca Rektörlük tarafından iptal edilmek zorunda kalındı. Bunun üzerine TGB'liler kampüse girdi ve polis nezaretinde Rektörlük önünde toplandı.

Vatan Partisi çizgisindeki Türkiye Gençlik Birliği’nin (TGB) ODTÜ’de düzenlemek istediğği etkinlik öğrencilerin mücadelesi sonucu iptal edildi.

Kültür ve Kongre Merkezi’nde (KKM) düzenlenecek etkinlik öncesinde ODTÜ’lüler kampüste TGB’nin siyasi çalışmalarına paravan olarak kullandığı çeşitli topluluk ve grupları teşhir etti, TGB’nin geçmişte yaptığı faşist provokasyonları hatırlattı. Bugün düzenlenecek etkinlik için de KKM önüne çağrı yapıldı.

PROVOKASYON GİRİŞİMİ ENGELLENDİ

Sendika.org’da yer alan habere göre; ODTÜ’lülerin KKM önünde toplanmasının ardından Rektörlük, etkinliği iptal etmek zorunda kaldı. Etkinliğin iptal edildiği atılan maille öğrencilere duyuruldu. TGB’liler ise A1 kapısından kampüse girmeye çalıştıysa da özel güvenliklerin müdahalesi sonucu giremedi.

KKM önünde açıklama yapan ODTÜ’lüler “Bin bir emekle yaratılmış ODTÜ geleneği, bunca yıldır hiçbir iktidara, hiçbir rektöre, hiçbir saldırıya baş eğmedi. Bundan sonra da eğmeyecek. ODTÜ’yü düşürmeye çalışanlar, ODTÜ’de temsil edilen değerleri yok etmeye çalışanlar bilsin ki ODTÜ devrimcilerin kalesidir” dedi.

POLİS DESTEĞİ GECİKMEDİ

Ancak TGB’liler ve Vatan Partililer medyadan ve sosyal medyadan da provokasyonu harladı. Mehmet Metiner ve Metin Külünk gibi AKP’li isimler, Türkiye Gazetesi yazarı Fuat Uğur da sosyal medyadan ODTÜ’lülere yönelen lince destek oldu. Kampüse alınmayan TGB’li grup, güvenlikleri aşarak kampüse girdi ve Rektörlük önüne yürüdü. Polis de TGB’lilerle birlikte kampüse girerek provokasyonun parçası oldu. Fizik önünde sloganlarla tepki gösteren ODTÜ’lülerle Rektörlük arasına polis barikat kurdu.

DAHA FAZLA