Niğde’de iş cinayeti: Faruk Sert ve Ufuk Kılıçarslan yaşamını yitirdi

Niğde’de iş cinayeti: Faruk Sert ve Ufuk Kılıçarslan yaşamını yitirdi

Durmuş Cebenay isimli işçinin durumunun ağır olduğu bildirildi.

Niğde Organize Sanayi Bölgesi’ndeki (OSB) bir gazoz fabrikasında, kazan temizliği sırasında kullanılan kimyasal maddeden zehirlenen 5 işçiden 2'si yaşamını yitirdi.

Sabah saatlerinde Niğde OSB’de bulunan bir gazoz fabrikasında meydana gelen olayda, fabrikada kazan temizliği yapan 2 işçi kullandıkları kimyasal maddeden zehirlendi. Durumu fark eden 3 arkadaşı da onlara yardım etmek isterken etkilendi.

Durumu fark eden arkadaşları sağlık, itfaiye, polis ve AFAD ekiplerine haber verdi. Fabrikaya sevk edilen ekipler, 5 işçiyi ambulansla hastaneye götürdü.

3 İŞÇİDEN 2’Sİ YAŞAMINI YİTİRDİ

Tedavi altına alınan işçilerden Faruk Sert (35) ile Ufuk Kılıçarslan (29), hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Durmuş Cebenay (43) isimli işçinin durumunun ağır olduğu bildirilirken, yaralanan diğer 2 işçiye ise ayakta müdahale edildiği belirtildi.

Öte yandan, Niğde Valisi Cahit Çelik ile Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir de fabrikaya giderek yetkililerden bilgi aldı. Vali Çelik, "Burada kazan temizliği yapan 2 işçimiz ve onlara yardım etmek üzere gelen 3 işçi, kimyasal zehirlenme nedeniyle olaydan etkilendi. 2 vatandaşımız rahmetli oldu, Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Maalesef üzüntü verici bir olay oldu. İnşallah bu tür olaylar olmaz. Aslında yaptıkları bir kazan temizliği. Fakat kazan temizliğinde kimyasal madde kullanmışlar. Kazan da aslında su kazanı. Normalde fabrika içerisinde kullanılan bir kazan değil; ama maalesef böyle üzüntü verici bir olay yaşandı. Bir yaralımızın durumu ağır. Onlara yardım ederken kimyasaldan etkilenen 2 kişi de ayakta tedavi görüyor" dedi.