‘Neşet Ertaş’ filmi vizyona girmeyecek

‘Neşet Ertaş’ filmi vizyona girmeyecek

Mahkeme, filmin ve fragmanının yayınlanmasına yasak getirdi.

Neşet Ertaş’ın hayatını anlatan “Garip Bülbül” filmi hakkında, sanatçının ailesinin izni olmadan çekildiği gerekçesiyle açılan davada karar çıktı. Mahkeme, vizyona girmesine 2 gün kala filmin ve fragmanının yayınlanmasını yasakladı.

İstanbul Fikri Sınai Haklar Mahkemesi, Mustafa Uslu’nun yapımcılığını üstlendiği ve Neşet Ertaş’ın hayatının anlatıldığı “Garip Bülbül” filminin yayınlanmasına yasak getirdi.

‘FİLM, HİÇBİR ORTAMDA YAYINLANAMAYACAK’

Neşet Ertaş’ın ailesinin avukatı Uğur Çapkın, “Filmin ve fragmanın yayınlanmasına yasak getirildi. Bundan böyle hiçbir ortamda film yayınlanamayacak” şeklinde konuştu.

Kararın geç de olsa çıkmış olmasının memnuniyet verici olduğunu belirten Çapkın, “Bu dava esasen sadece Neşet Ertaş ve ailesini ilgilendiren bir dava değildi. Daha önce benzer davalar yaşandığını biliyoruz. Bu alışkanlığın artık sona erdirilmesi gerekiyor. Çünkü bu şekilde vefat etmiş büyüklerimizin, sanatçılarımızın veya siyaset büyüklerimizin bir şekilde ailelerinden izin almaksızın film yapılamayacağının artık altının çizilmesi gerekir. Dolayısıyla bu tedbir kararı bundan böyle yapılacak filmler için de örnek olacaktır. Ailesinin rızası olmadan film yapılmasını hukuk kabul etmez” dedi.

‘FİLMİMİZ SANSÜRE UĞRADI’

Kararın ardından bir televizyon programına konuşan filmin yapımcısı Mustafa Uslu, “Biz büyük usta Neşet Ertaş'ı asla incitecek bir şey yapmadık. Ben zaten bu kitabın haklarını almıştım, aileyle görüşme nedenim de gönülleri almak istememdi. Alınan mahkeme kararı ile filme tedbir konuldu. Yani filmimiz bugün itibariyle sansüre uğradı” ifadelerini kullandı.  

DAHA FAZLA