Nebati'den enflasyon değerlendirmesi

Nebati'den enflasyon değerlendirmesi

Nebati, sosyal medyadan açıklama yaptı.

İleri Haber

Enflasyon verilerini değerlendiren Nureddin Nebati; cumhuriyet in 100. yılının, yüksek enflasyon sorununu çözmüş bir şekilde kutlanacağını savundu.

Türkiye İstatisik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre yıllık enflasyon ocak ayında yüzde 57,68'e geriledi. ENAG ise aynı döneme ilişkin yüzde 121,62'lik oran açıkladı. Enflasyonda baz etkisi ile yaşanan düşüşün ardından Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati de sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. 

Düşüş eğiliminin sürdüğünü söyleyen Nebati, cumhuriyetin 100. yılında yüksek enflasyon sorununu kalıcı olarak çözen bir ülke olunacağını savundu.

'KUTLAMA' MESAJI

Nebati, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Kasım ayında başlayan enflasyondaki düşüş eğilimi Ocak ayında da sürmüştür. Buna göre, Aralık ayında yüzde 64,27 seviyesinde gerçekleşen yıllık tüketici enflasyonu Ocak ayında yüzde 57,68 seviyesine gerilemiştir.

Mevcut veriler, enflasyonda en zorlu dönemi ardımızda bıraktığımızı, önümüzdeki ayların çok daha iyi olacağını işaret etmektedir.

Cumhuriyetimizin 100'üncü yıl dönümünü, yüksek enflasyon sorununu kalıcı bir şekilde çözen, küresel ticaretten daha fazla pay alan, geleceğe güvenle bakan, kaynaklarını en verimli şekilde kullanarak refahını hızla artıran, dinamik ve çok güçlü bir ülke olarak kutlayacağız."

DAHA FAZLA