Millet bahçelerinin maliyeti 13,2 milyar TL'yi aştı

Millet bahçelerinin maliyeti 13,2 milyar TL'yi aştı

TOKİ verilerine göre 2019'dan bu yana 191 millet bahçesi için 13 milyar 290 milyon TL'lik ihale düzenlendi.

Millet bahçelerinin maliyetine ilişkin CİMER'e yapılan başvuru sonuçsuz kalırken, TOKİ verilerinde 191 millet bahçesi için 13 milyar 290 milyon 387 bin TL harcandığı kayıtlara geçti.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "Yatıp, yuvarlanırsınız" duyurduğu millet bahçeleri için farklı şehirlerde milyonlarca liralık harcamalar yapıldı. İktidar, geçen aylarda, 151 millet bahçesinin hizmete açıldığını, 44'ünün ise inşasının tamamladığını açıkladı.

Millet bahçeleri için Cumhuriyet gazetesi tarafından Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne (CİMER) maliyetin açıklanması yönünde yapılan başvuru ise sonuçsuz kaldı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Kayıtlarımızda böyle bir bilgi bulunmamaktadır" denildi ve maliyet açıklanmadı.

Cumhuriyet'ten Şeyda Öztürk'ün haberine göre ise bakanlığa bağlı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından 2019'dan bu yana 191 "Millet Bahçesi ve Millet Bahçesine Ait Sosyal Donatılar İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi" için ihale düzenlendi. Ortalama 69 milyon 583 bin TL değerindeki ihalelerin toplam bedeli ise 13 milyar 290 milyon 387 bin TL olarak kayıtlara geçti.

Bakanlığın en çok çalıştığı şirketlerin arasında ise KaySa İnşaat, Reman İnşaat ve Abad Proje Yapı yer aldı.