Millet bahçeleri için 73 günde 258,5 milyon TL harcandı

Millet bahçeleri için 73 günde 258,5 milyon TL harcandı

Kamuda tasarruf iddiasına rağmen fahiş harcamalar sürüyor.

Tasarruf Tedbirleri Genelgesi'nin yayımlanmasının ardından 73 günde, millet bahçeleri için 258,5 milyon TL harcanadığı ortaya çıktı.

Kamuda tasarruf yapılacağı iddiasıyla 17 Temmuz'da kamu kurumlarına gönderilen Tasarruf Tedbirleri Genelgesi'nin ardından fahiş harcamalar devam ederken, söz konusu dönemde millet bahçelerine harcanan tutar da ortaya çıktı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından gönderilen genelge sonrasında 17 Temmuz ile 21 Eylül tarihleri arasındaki 73 günde, millet bahçeleri için harcanan tutar 258 milyon 573 bin 9 TL olarak kayıtlar geçti.

EN YÜKSEK HARCAMA EN BORÇLU BELEDİYEDEN

BirGün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre söz konusu dönemde 9 millet bahçesi ihalesi gerçekleştirildi. Millet bahçesi için en maliyetli harcamayı, 157 milyon 490 bin 87 TL'ye Türkiye'nin en borçlu belediyesi olan AKP yönetimindeki Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yaptı. Harcama kapsamında Gebze Millet Bahçesi ve bahçenin çevre yollarının yapılacağı bildirildi. Belediye, Çayırova ilçesindeki millet bahçesi için de on milyonlarca lira harcadı.

İlçedeki millet bahçesine çıkacak çevre yolunun yapımı için 14 Eylül'de inşaat şirketiyle 81 milyon 532 bin TL'lik anlaşma yapıldığı öğrenildi.

17 Temmuz ile 21 Eylül arasında sonuçlanan millet bahçesi ihaleleri arasında en maliyetli üçüncü ihale ise "Körfez Çevre Düzenleme (Millet Bahçesi) Projesi" ihalesi oldu. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü'nce gerçekleştirilen ihale kapsamında bir milyon 415 bin 500 TL gözden çıkarıldı.

DİĞER HARCAMALAR

Kamu idarelerinin kasasından 258,5 milyon TL çıkmasına neden olan diğer millet bahçesi ihaleleri ise şöyle:

- Eyyübiye Gençlik Merkezleri ile Eyyübiye Millet Bahçesinde Yer Alan Kapalı Alanların Bakım Onarım İşi: 2 milyon 824 bin 394 TL

- Dikilitaş Millet Bahçesi İçinde Bulunan İki Adet Binanın Tadilatı Yapım İşi: 11 milyon 468 bin 44 TL

- Millet Bahçesi Büyükşehir Belediye Kütüphanesine Mobilya Alımı: 840 bin 500 TL

- Metin Erişken Millet Bahçesi Eklenti Yapısı: 980 bin TL

- Güneştepe Millet Bahçesi, Derslik Gençosman, Sofra Güngören, Hasbahçe Kültür Merkezi, Merter Etkinlik Alanı, Çay Bahçe İç ve Dış Cephe Tasarım Uygulamaları 35 Kalem Mal Alımı: Bir milyon 340 bin 605 TL

- Millet Bahçesi Sosyal Yaşam Merkezi Ofis Malzemesi: 681 bin 25 TL.

DAHA FAZLA