Milas Belediyesi İkizköylülerin Akbelen’deki konteynerine ceza kesti

Milas Belediyesi İkizköylülerin Akbelen’deki konteynerine ceza kesti

Milas Belediyesi Akbelen ormanında nöbete devam eden köylülere ait konteynere ceza kesti.

Milas Belediyesi Akbelen ormanında nöbete devam eden köylülere ait konteynere ceza kesti. Belediyenin; Valiliğin, Kaymakamlığın ve Jandarma Komutanlığının baskıları nedeniyle bu cezayı kestiğini ileri süren köylüler de ormanın içine beton dökülerek yapılan şirketin konteynerini belediyeye şikayet etti.

‘KONTEYNER DERNEĞİN’

Evrensel’den Özer Akdemir’in haberine göre; tapulu arazisindeki konteynere kaçak inşaat gerekçesi ile 4490.74 lira ceza kesilmesine karşı belediyeye bir dilekçe veren İkizköylü Hasan Demir, konteynerin tarlasına kendisi tarafından konulmadığını dile getirdi. Kendisine ait taşınmazın bir bölümünün 17.07.2021 tarihinde bu yana köylerinin Derneği Karadam Karacahisar Mahalleleri Doğayı Doğal Hayatı Koruma Güzelleştirme Ve Dayanışma Derneği tarafından kullanıldığını belirten Demir, konteynırın da Dernek tarafından konulduğunu dile getirdi.

Demir dilekçesinde "Konteyneri ben kurmadım, kaldı ki kamu yararı niteliğindeki kullanım amacı ve süresi göz önüne alındığında, geçici konulmuş konteynerin ruhsata tabi bir yapı olmadığı kanaatindeyim. Şayet ruhsat gerektiren bir yapıysa, adı geçen Dernek gerekli başvuruları yapıp ruhsat alacaktır" dedi.

‘ÇOCUKLARIMA SAĞLIKLI BİR GELECEK BIRAKMAK İSTİYORUM’

İkizköylü Demir dilekçesinde şunları dile getirdi; "Bilindiği üzere bir süredir, maden işletmesi için Akbelen Ormanı'nın yok edilmesi gündemdedir. Nitekim 24 Temmuz 2023 sabahı saat 05.30'da yüzlerce kolluk gücünün korumasında kesim ekipleri ormana girmiş hızla kesime başlanmıştır. Bütün itirazlara, ülke sınırlarını aşan toplumsal tepkilere rağmen, ormanda katliam gerçekleştirilmiş, 6 gün içinde Akbelen Ormanı'nın yaklaşık dörtte üçü yok edilmiştir. Ben, Ekizköy Mah. Akbelen Mevkiinde ikamet ediyorum, köyüm Akbelen Ormanı'nın içinde yer almaktadır, karara konu tarlam da ormanla sınırdır. Bu yaşıma kadar Akbelen'de yaşadım, ömrümün geri kalanını da ormanı korunmuş sağlıklı bir çevrede yaşamak, ölümümden sonra da köyümü ve çevresini bu şekilde çocuklarıma bırakmak istiyorum".

KÖYLÜLER DE ŞİRKETİN KONTEYNERİNİ ŞİKAYET ETTİ

Termikçi şirketin kesilen ormanlık alana beton dökerek sabit bir konteyner yerleştirmesine hiçbir ceza uygulanmadığını belirten Demir, Yetkili kurumların bu taraflı tutumuna karşı biz köylülerin de beton dökülerek yerleştirilen konteyner hakkında şikayetçi olduklarını ifade etti. Hasan Demir, Milas Belediye encümeninin konteynerla ilgili kararının kaldırılmasını istedi.

DAHA FAZLA