Metin Çulhaoğlu Söyleşileri’nin üçüncüsü 29 Ocak’ta düzenlenecek

Metin Çulhaoğlu Söyleşileri’nin üçüncüsü 29 Ocak’ta düzenlenecek

Söyleşilerin üçüncüsünde, “İnsan Doğaya Düşman mı: Kapitalizm ve Ekoloji” başlığı tartışılacak.

İleri Haber

Türkiye devrim ve sosyalizm mücadelesinin çınarlarından, 68 Hareketi’nin önderlerinden, İleri Haber yazarı ve Türkiye İşçi Partisi (TİP) kurucularından Metin Çulhaoğlu anısına, İleri Haber’in çağrısıyla başlayan Metin Çulhaoğlu Söyleşileri’nin üçüncüsü “İnsan Doğaya Düşman mı: Kapitalizm ve Ekoloji” başlığıyla 29 Ocak 2023’te yapılacak.

Yakın zamanda kaybettiğimiz Çulhaoğlu’nun vefatından kısa süre önce yapılan bir toplantıda işaret ettiği, “ülkenin ilerici birikimini temsil eden insanların kamu yararına bilgi üretmesi” amacıyla yapılan söyleşiler devam ediyor. Bugüne kadar yapılan "Neden Geçinemiyoruz: Türkiye’nin Bölüşüm Şoku" ve "Gelecekten Umut Var mı?" söyleşilerini “İnsan Doğaya Düşman mı: Kapitalizm ve Ekoloji” söyleşisi takip edecek. 

Moderatörlüğünü Dr. Araştırmacı Ecehan Balta’nın yapacağı, Dr. Öğretim Üyesi İlke Bereketli ve Dr. Araştırmacı Foti Benlisoy’un söz alacağı söyleşi, insanın doğaya yabancılaşmasından ekolojik yıkımın sonuçlarına kadar geniş bir yelpazede insan-doğa ilişkisinin mevcut durumunu ve bunun içinde sermayenin rolünü tanımlamaya kadar geniş bir spektrumda gerçekleşecek. 

29 Ocak 2023 tarihinde Ankara’nın Çankaya ilçesindeki Aralık Sahne’de saat 16.00’da yapılacak olan söyleşiye davetlisiniz.