Mersin’de aile hekimine şiddet!

Mersin’de aile hekimine şiddet!

Aile hekimi Dr. Fatih Kara, hasta yakını tarafından darbedilerek ölüme tehdit edildi.

İleri Haber

Mersin’in Yenişehir ilçesinde aile hekimi olarak çalışan Dr. Fatih Kara, hasta yakını tarafından darbedilerek, ölümle tehdit edildi.

Kara yaşanılan şiddetin ardından anksiyete geçirerek çalışamayacak duruma gelirken, Mersin Tabip Odası şiddete karşı acil önlem alınması çağrısı yaptı.

Dr. Fatih Kara’nın darbedilmesi ve ölümle tehdit edilmesine karşı yazılı açıklama yayınlayan Mersin Tabip Odası Yönetim Kurulu, şu sözlere yer verdi:

‘SAĞLIKTA ŞİDDET ARTIK TAM ANLAMIYLA ‘SAĞLIKTA TERÖR’ HALİNİ ALDI’

“Mersin'de Aile Hekimi olarak çalışan Dr. Fatih Kara bugün bir hasta yakını tarafından darp edilmeye çalışılarak ölümle tehdit edildi.

Meslektaşımız, yaşadığı yoğun anksiyete nedeniyle çalışamayacak durumdadır. Kendisine büyük geçmiş olsun diyor sağlıkta şiddeti engelleyemeyen yetkilileri ve sağlığı için çalışan insanlara bu şekilde insanlık dışı davranışlarda bulunan kişileri kınıyoruz.

Sağlıkta şiddet artık tam anlamıyla ‘Sağlıkta Terör’ halini almış bulunmaktadır.

Bu durum her şeyden önce, sağlıkta dönüşüm diye oluşturulmuş, ‘sağlıkta garabet’in bir sonucudur. Bu garabetle sağlık sistemi tıkanmıştır. Sağlık sisteminde cansiperane büyük fedakarlıklarla emek verenleri, hekimlik mesleğini, hekimleri ve sağlık çalışanlarını hedef gösteren ve sorun sanki hekimler ve sağlık çalışanlarıymış algısı yaratan yukardan aşağıya tüm yetkililer bu durumun sorumlusudurlar. Bu ‘Sağlıkta Terör’ sürecinin bir an önce sonlandırması ve hemen acil önlemler alınması şarttır.

Mersin Tabip Odası olarak tüm şiddet mağdurlarının yanında olduğumuzu, sağlıkta şiddete karşı etkin ve caydırıcı bir yasa çıkana kadar her türlü mücadeleyi vereceğimizi kamuoyuna bildiririz.”

DAHA FAZLA