Mehmet Şimşek: Vergilerin genel oranında artış olmayacak

Mehmet Şimşek: Vergilerin genel oranında artış olmayacak

Bakan Şimşek, ekonomi gündemine dair açıklamalarda bulundu.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Habertürk TV ve Bloomberg HT ortak yayınında “KDV, gelir vergisi, kurumlar vergisi genel oranlarında artış olmayacak” şeklinde konuştu.

Bakan Mehmet Şimşek, Habertürk TV ve Bloomberg HT ortak yayınında ekonomi gündemine dair açıklamalarda bulundu.

“Programımızın özü enflasyonu tek haneye indirmektir” diyen Şimşek şunları kaydetti:

“Şu anda fiyat istikrarından uzağız ama hedefimiz bu. İkinci hedefimiz borç oranını yüzde 40 seviyesinin altında kalıcı olarak tutmak. Bu hedeflere ulaşmada bize ayak bağı olan kur korumalıdan çıkış hedefimiz var. Burada piyasaları bozmadan kademeli çıkış hedefliyoruz.”

‘ÖNÜMÜZDEKİ 12 AY ENFLASYON DÜŞECEK’

Enflasyon ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Şimşek, şunları dile getirdi:

“Ana hedefimiz enflasyonun düşmesi. Bugünkü enflasyon rakamı son 12 ayın enflasyon rakamıdır. Önümüzdeki 12 ayın enflasyon rakamıyla ilişkisi zayıftır. Önümüzdeki 12 ay enflasyon düşecektir. Çok net bir şekilde piyasalar, 'Biz inanıyoruz, enflasyon düşecek' diyor. Ona göre fiyatlama yapıyorlar.”

‘VERGİ ORANLARINDA GENEL BİR ARTIŞ OLMAYACAK’

Şimşek, "İlave tedbirler olacak mı?" sorusuna ise şöyle yanıt verdi:

“Enflasyonu yükseltecek adım atmayacağız. Vatandaşımıza, piyasamıza, iş alemine de sürpriz yapmayacağız. OVP'de maliye politikasıyla ilgili ortaya koyduğumuz vizyon neyse onu uygulayacağız. Programda, 'Vergi istisnalarını gözden geçireceğiz, istisnalarda verimli etkin olmayanlarla ilgili çalışma yapacağız.' deniliyor. KDV, kurumlar ve gelir vergisi oranlarında genel bir artış olmayacak. Motorlu Taşıtlar Vergisi'ne ilişkin yeni bir düzenlemeyi aklımızın ucundan bile geçirmedik.”

DAHA FAZLA