Mediterranean Breeze Hotel çalışanları aylardır maaşlarını alamıyor

Mediterranean Breeze Hotel çalışanları aylardır maaşlarını alamıyor

Maaşlarını alamadıkları için otel önünde açıklama yapan çalışanlara TİP Antalya İl Örgütü destek oldu.

İleri Haber

Antalya’nın Alanya ilçesinde bulunan Mediterranean Breeze Hotel çalışanları maaşlarını alamadıkları için otel önünde eylem yaptı. Aylardır sigortasız çalıştırılan ve otel satıldıktan sonra yeni devralan patron tarafından işten kovulan çalışanlar, haklarını alabilmek için otel önünde yeniden basın açıklaması düzenledi.

‘OTELİN RUHSATI YOK, MÜHÜRLENMİŞ’

Maaşını alamayan işçilerden biri otelin ruhsatı olmadığını iddia etti. İşçi, şöyle konuştu:

“Alanya belediyesi çözüm masasından gelen mesaj burada. Çözüm masasını dün yine aradım otel mühürlü gözüküyor. Ruhsatsız çalıştırıldığı için otel mühürlenmiş. 6 aylık 7 aylık sigorta girişleri 1 gün çalışıp çıkartılmış. 2 günlük sürekli giriş çıkış yapılmış, bu şekilde sigortasız çalışan bir sürü personelimiz var.

Bizim karşımıza muhatap olacak kimse çıkmadı. Biz sadece Tugay Şen dediğimiz kişiyle şu an iletişim halindeyiz. Tugay Şen, Görev Holding Yönetim Kurulu Başkanı. Otel işletmesi ondaymış. Hiçbir şekilde dönüş yok, mesaj çekiyoruz yazıyoruz ama dönüş yapılmıyor.”

TİP’TEN DİRENEN TURİZM İŞÇİLERİNE DESTEK

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Antalya İl Örgütü, direnen işçileri ziyaret ederek mücadelelerine destek oldu. Direniş alanında konuşan TİP MYK üyesi Yunus Başaran, şu sözlere yer verdi:

“Şimdi nereden tutsanız elinizde kalacak bir durum var birincisi arkadaşlarımızın maaşları ödenmiyor, sigortaları yapılmamış üstüne üstlük oteli yeni devralan firma arkadaşlarımızı apar topar sokağa atmış durumda. Aslında burada gördüğünüzden çok daha fazla mağdur insan var ancak iş bulamadıkları ve kalacak yerleri olmadığı için bu insanlar memleketlerine geri dönmek zorunda kalmışlar.

Turizm bildiğiniz gibi sezonluk bir iş bu insanlar 6 ayda kazandıkları parayla 1 yıllarını yetirmeye ailelerine ekmek götürmeye çalışıyorlar. 6 aylık hatta 8 aylık 9 aylık geçtiğimiz sezondan dahi alacağı olan çalışanlar var.

Burada sorumluluk tabii ki doğal olarak turizm bakanlığına düşüyor. Bakanlığın bu işçileri bir an evvel muhatap alması, Antalya’da kendisi bizzat her yıl milyonlarca lira para kazanan turizm bakanının bu soruna bir el koyması bu arkadaşlarımızı muhatap alması gerekiyor. Aynı şekilde Antalya’daki turizm sektörüyle ilgili milletvekillerinin burada sürece dahil olması gerekiyor. Yani turizm demek sadece kapalı kapılar ardında yapılan sempozyumlarla çalışanların dahil edilmediği çalıştaylarla çözülecek sorunlar değil.

‘HEM SOKAKTA HEM DE HUKUK YOLUYLA MÜCADELENİN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ’

Sadece bu arkadaşlarımızın değil Antalya’nın şu an birçok bölgesinde otel çalışanları maaşlarını alamıyor. Ücretsiz izne gönderiliyor ki daha ağustos ayındayız. Ve aldıkları paralar da zaten asgari ücretin bile neredeyse altına düşmüş durumda çünkü birçoğu günde 12-14 hatta 16 saat çalışmak zorunda kalıyorlar. Biz buradaki Mediterranean Breeze otelden haklarını alamayan arkadaşlarımız haklarını alana kadar hem sokakta hem de hukuk yoluyla bu mücadelenin yanında sonuna kadar olmaya devam edeceğiz.