Maraş’ta 10 katlı binaların yerini 4 katlı binalar alacak

Maraş’ta 10 katlı binaların yerini 4 katlı binalar alacak

Kentte yarın Kentsel Dönüşüm Projesi’nin temeli atılacak.

Maraş’ta deprem öncesinde 10 kata kadar binaların yer aldığı şehir merkezinde, yarın temeli atılacak Kentsel Dönüşüm Projesi ile binalar en fazla zemin artı 4 kat olacak.

6 Şubat depremlerinin merkez üssü olan Maraş’ta Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, TOKİ, Emlak Konut ve paydaş kurumların iş birliğiyle Kentsel Dönüşüm Projesi başlatılıyor. Yarın saat 13.00’te yapılacak olan temel atma töreninde Çevre, Şehircilik ve İklim değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki de yer alacak.

Maraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, şehrin imar ve inşasına devam edildiğini belirterek şunları kaydetti:

“Zemin etüt çalışmalarının ardından projeler hayata geçirilmeye başlandı. Bir taraftan kalıcı konutlarımız yükselirken bir taraftan tamamlanan köy evlerinin teslimi yapılıyor. Şehir merkezimizde de Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, TOKİ, Emlak Konut ve paydaş kurumlarımız iş birliğiyle kentsel tasarım çalışması hayata geçiriliyor. 10 Ağustos Perşembe günü Çevre, Şehircilik ve İklim değişikliği Bakanımız Sayın Mehmet Özhaseki’nin katılımıyla Kahramanmaraş Merkez Kentsel Dönüşüm projesinin temel atma törenini gerçekleştireceğiz. Saat 13.00’da yapılacak bu törene tüm hemşerilerimizi bekliyoruz. Kentsel tasarım projemiz bu alandan başlayıp genişleyerek devam edecek. Yeni Kahramanmaraş’ı el birliğiyle inşa edeceğiz.”

YÜKSEK KATLI BİNALARA İZİN VERİLMEYECEK

Temeli yarın atılacak proje kapsamında, kent merkezinde yüksek katlı binalara izin verilmeyecek. Kot farkıyla birlikte zemin artı 10 kata kadar olan binalar, yerini zemin artı 4 katlı binalara bırakacak.

DAHA FAZLA