Maraş Belediyesi, yılın ilk yarısında ‘temsil' için 16,8 milyon lira harcadı

Maraş Belediyesi, yılın ilk yarısında ‘temsil' için 16,8 milyon lira harcadı

Belediyenin söz konusu harcamaları depremin ardından da kısmadığı ortaya çıktı.

AKP’li Maraş Belediyesi’nin, 6 Şubat tarihli depremlerin ardından bile temsil harcamalarını kısmadığı ve bu kapsamda yılın ilk yarısında 16,8 milyon lira harcadığı ortaya çıktı.

6 Şubat tarihli depremlerin merkez üssü olan ve depremin ardından baş gösteren su sorunu hâlâ çözüme kavuşturulmadığı Maraş’ta, AKP’li belediye yılın ilk 6 ayında “temsil” harcamaları için yaklaşık 17 milyon lira harcadı.

BirGün’den Mustafa Bildircin’in haberine göre, depremlerin ardından içme suyu probleminin devam ettiği Maraş’ta çok sayıda afetzede sağlıksız koşullarda yaşamını sürdürmeye çalışırken, AKP’li Hayrettin Güngör idaresindeki belediyenin, 6 Şubat depremlerinden sonra dahi “temsil” harcamasını kısmadığı ortaya çıktı.

‘TEMSİL VE TANITIM’A 16,8 MİLYON LİRA

AKP’li Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin bu yılın ocak ila haziran dönemine yönelik mali verilerine göre, “temsil ve tanıtma harcaması” 16 milyon 835 bin lira olarak kaydedildi.

Yılın ilk yarısında belediyenin kasasından çıkan tutar, geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 17 arttı. İdare, 2023’ün tamamı için öngörülen temsil ve tanıtma harcamasının yüzde 62’sini yılın ilk yarısında tüketti.

Ödemelerin aylara göre dağılımı ise afetin, belediyenin temsil harcamasını etkilemediğini ortaya koydu. Bu kapsamda ocakta 1 milyon 224 bin lira, şubatta 2 milyon 340 bin lira ödeyen belediye, martta ise harcamasını 6 milyon 164 bin liraya kadar çıkardı.

DAHA FAZLA