Lale Orta, MHK başkanlığı görevini kabul etti

Lale Orta, MHK başkanlığı görevini kabul etti

Sabri Çelik, bugün TFF yönetimine istifa dilekçesini sunmuştu.

Merkez Hakem Kurulu Sabri Çelik’in ekibiyle birlikte Türkiye Futbol Federasyonu’na (TFF) istifa dilekçesini sunmasının ardından, FIFA kokartlı eski hakem Lale Orta MHK başkanlığı görevini kabul etti. Görevi 4 aylığına sürdürecek olan Orta, MHK’nin ilk kadın başkanı olacak.

Sabri Çelik’in istifası üzerine MHK’ye yeni başkan belirlemek için harekete geçen TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, birçok adayla görüştü.

HAZİRAN AYINA KADAR GÖREVİ SÜRDÜRECEK

DHA’nın aktardığı habere göre, Lale Orta ile yapılan görüşmelerde anlaşma sağlandı. Lale Orta’nın geçici olan bu görevi haziran ayındaki genel kurula kadar sürdürmek üzere kabul ettiği öğrenildi.

TFF yönetimi ile Orta arasında yapılan toplantıda, MHK yönetiminin de masaya yatırıldığı aktarıldı. Eski yönetimden de bazı isimlerin yer alacağı MHK’de yeni isimler üstünde mutabakata varıldığında, TFF’nin, Lale Orta ve yeni MHK üyelerini resmi olarak ilan etmesi bekleniyor.

FIFA kokartlı hakem Lale Orta, MHK’nin ilk kadın başkanı olacak. Mehmet Büyükekşi’nin TFF başkanı olarak göreve gelmesiyle birlikte, kadın yöneticiler federasyon yönetiminde daha çok görev almaya başlamıştı.

DAHA FAZLA