KYK yurdunda 25 öğrenci zehirlendi

KYK yurdunda 25 öğrenci zehirlendi

Samsun'daki zehirlenme vakalarına ilişkin inceleme başlatıldı.

Samsun’da KYK Karadeniz Erkek Öğrenci Yurdu’nda kalan 25 öğrenci, yedikleri yemekten zehirlenerek hastaneye başvurdu. Valilik, denetlendiğini söylediği yurtta inceleme başlattı.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde (OMÜ) öğrenim gören öğrenciler, son 3 gün içerisinde yatılı kaldıkları Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Karadeniz Erkek Öğrenci Yurdu’nda yedikleri yemek sonrası rahatsızlandı. Mide bulantısı ve kusma şikayetleriyle 25 öğrenci, hastaneye başvurdu. Müşahede altına alınan ve sağlık durumlarının iyi olduğu belirtilen öğrenciler, tedavilerinin ardından taburcu edildi. Yurtta kalan öğrenciler, içerisinde kurt bulunduğunu öne sürdüğü yemeklerin fotoğraflarını çekip sosyal medyadan paylaştı.

'YEMEK YAPILAN ORTAMLARDA HİJYEN YOK'

Rahatsızlanan öğrencilerden Kaan Yaldır, "Yemekten sonra odaya geçtiğimizden yaklaşık yarım saat sonra hemen hemen hepimizde bir karın ağrısı ve mide yanması başladı. Geçer diye bekledik ama uyuyamadık. Sabaha kadar midemiz ağrıdı. Biz de acile geldik. Gelenlerin hepsi aynı dertten. Zaten yemek yapılan ortamlarda hijyen denen bir şey yok" dedi.

'YEMEĞİMDEN 2 DEFA PLASTİK ÇIKTI'

Yurtta yediği yemeklerin içinden 2 defa plastik çıktığını söyleyen üniversite öğrencisi Gürkan Atasever de "Benim yemeğimin içerisinden 2 defa plastik çıktı. Ben şikayet için müdüriyete gittim. 'Bu seferlik olsun' dediler. Hamur makinesinin plastiği karışmış" diye konuştu.

'YEMEK PİŞMEMİŞTİ'

Yediği yemeklerin tam pişmeden servis edildiğini söyleyen Ahmet Arslan ise "Ben de mide bulantısı yaşadım ama diğer arkadaşlarım kadar çok ağır geçirmedim. Akşam yemeğinden sonra benim midem bulanmaya başladı. Akşam yemeğinde patatesli tavuk yemeği vardı. Tavuk pişmemişti, patatesin de tadı yoktu. Yedikten sonra midem bozuldu. Allah’tan ben arkadaşlarım kadar ağır atlatmadım" ifadelerini kullandı.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Samsun Valiliği, gıda zehirlenmesi şüphesi üzerine yurtta inceleme başlattı. Valilik tarafından yapılan yazılı açıklamada, yurdun sıkça denetlendiği söylenerek, "KYK Karadeniz Erkek Öğrenci Yurdu'ndaki yemekhane ve kantin işletmesi belirli aralıklarla denetlenmektedir. Son 2 ay içerisinde 11.11.2022 ve 23.12.2022 tarihlerinde denetlenmiş olup, bu denetimlerde herhangi bir eksiklik ve aksaklık tespit edilmemiştir. 30-31 Aralık 2022 tarihlerinde bazı öğrencilerimizin ishal ve mide bulantısı şikayetiyle hastaneye götürülmesi üzerine 30-31 Aralık 2022- 01 Ocak 2023 günlerinde çıkarılan yemeklere ait numuneler İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne tahlile gönderilmiştir. Konu valiliğimizce yakından takip edilmektedir" denildi. (DHA)

DAHA FAZLA