Kur Korumalı Mevduat'ta yeni rekor

Kur Korumalı Mevduat'ta yeni rekor

Hesaplarda biriken para 2 trilyon 117 milyar TL'ye ulaştı.

KKM uygulamasında geçen hafta hesaplara rekor giriş gerçekleşti. BDDK verilerine göre KKM hesaplarına aktarılan para son bir haftada 137,7 milyar TL artarak 2,1 trilyon TL oldu.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), haftalık bankacılık sektörü verilerini açıkladı. Verilere göre kamuoyunda "Zenginlere servet transferi" eleştirileriyle anılan Kur Korumalı Mevduat (KKM) uygulamasında hesaplara, 28 Nisan 2023 Cuma günü biten haftada rekor giriş gerçekleşti.

BDDK verilerine göre geçen hafta KKM hesaplarında biriken para 2 trilyon 117 milyar 590 milyon TL (108,6 milyar dolar) oldu. Bir önceki hafta KKM hesaplarında biriken tutar bir trilyon 919 milyar 792 milyon TL olarak gerçekleşmişti. Böylece bankalarda son bir haftada toplam 137 milyar 798 milyon TL, kur korumalı hesaplara aktarılmış oldu.

Sözcü'de yer alan habere göre son bir ayda KKM hesaplarına toplam 416 milyar 887 milyon TL'lik giriş oldu. Yılbaşından bu yana ise KKM hesaplarına 747 milyar 641 milyon TL’lik giriş gerçekleşti.

TOPLAM MEVDUATA ORANI YÜZDE 20'Yİ AŞTI

Son verilerle beraber KKM hesaplarında 16 hafta aralıksız artış yaşandı. Geçen hafta gerçekleşen giriş, haftalık rekor olarak kayıtlara geçti.

KKM hesaplarında biriken mevduatın toplam mevduata oranı yüzde 20,5 olurken TL mevduatlara oranı ise yüzde 34,3 olarak gerçekleşti.

Yüksek faizli opsiyonlu KKM ürünlerine de yöneliş son dönemde artmıştı.

 

DAHA FAZLA