Konya’da ‘nişanlandırılan’ 13 yaşındaki çocuk devlet korumasına alındı

Konya’da ‘nişanlandırılan’ 13 yaşındaki çocuk devlet korumasına alındı

13 yaşındaki çocuk, kendisinden 15 yaş büyük biriyle “nişanlandırılmıştı”.

Konya’da 7 Aralık günü ailesi tarafından 28 yaşındaki Ali G. ile “nişanlandırılan” 13 yaşındaki C.S. isimli çocuk, savcılık kararıyla Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından devlet koruması altına alınıp yurda yerleştirildi.

Beyşehir ilçesi Karaali Mahallesi’nde oturan ve eşinden ayrı yaşayan Osman S. isimli erkek, 8’inci sınıf öğrencisi kızı C.S.’yi aynı mahallede oturan 28 yaşındaki Ali G. ile “nişanlamıştı”. 7 Aralık’ta evde yapılan “nişan” töreni ise davetliler tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedilip, sosyal medyada yayınlanmıştı.

Kısa sürede büyük tepki çeken görüntüler üzerine Beyşehir İlçe Jandarma Komutanlığı ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ekipleri inceleme başlattı.

ÇOCUK, DEVLET KORUMASINA ALINIP YURDA YERLEŞTİRİLDİ

Yapılan inceleme sonucu C.S, Beyşehir Cumhuriyet Başsavcılığı kararıyla Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından devlet koruması altına alınıp, yurda yerleştirildi. Jandarma da C.S., babası Osman S. ve damat Ali G. ile diğer aile fertlerinin ifadesine başvurdu.

Baba Osman S.’nin bir kızının 16 yaşında iken evden kaçıp, sevdiği kişiyle evlenmek istemesi üzerine aynı durumu düşmemek için nişan yaptıklarını ve reşit olduktan sonra da düğün planladıklarını söyleyerek kendini savunduğu belirtildi.