Kırklareli'de sel felaketi: Ölü sayısı 5'e yükseldi

Kırklareli'de sel felaketi: Ölü sayısı 5'e yükseldi

Sisli Vadi'de bulunan bungalov otellerin yer aldığı bölgede 5 kişi hayatını kaybetti.

Kırklareli'de meydana gelen sel felakatinde hayatını kaybedenlerin sayısı 5'e yükselirken, kayıp bir kişi için arama çalışmaları devam ediyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün "kuvvetli yağış" uyarısının ardından Kırklareli'nin Demirköy ilçesi ve İğneada beldesinde sağanak, derelerin taşması ve su baskınlarına neden oldu. AFAD, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Jandarma Arama Kurtarma, itfaiye, Ulusal Medikal Kurtarma ekipleri, Polis Arama Kurtarma Timleri ve askeri birlikler, selin sürüklediği bungalov evlerin bulunduğu alanda kaybolanları aradı. 

AFAD'DAN AÇIKLAMA

Değirmen Deresi'nden taşan sular Demirköy ile İğneada'yı birbirine bağlayan kara yolunu kapladı, yol ulaşıma kapandı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Okay Memiş, bölgedeki çalışmaları koordine etmek üzere Kırklareli'ye geldi. Bölgede incelemelerde bulunan Kırklareli Valisi Birol Ekici de sabah saatlerinde 2, öğleden sonra da 2 olmak üzere 4 kişinin kurtarıldığını belirterek, bütün ekiplerin bölgede çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.

AFAD'dan yapılan açıklamada, şöyle denildi:

"Kayıp 4 vatandaşımızın arama ve kurtarma çalışmaları aralıksız devam etmektedir. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileriz. Bölgede Kırklareli, Ankara, Bursa, İstanbul, Sakarya ve Tekirdağ il AFAD ekiplerimizin yanı sıra jandarma, emniyet, sahil güvenlik, Orman Genel Müdürlüğünden 112, özel idareden toplam 203 personel, bir uçak, 2 helikopter, 52 araç ve iş makinesi görev yapmaktadır. Bölgeye ayrıca bir mobil koordinasyon tırı ve bir mobil baz istasyonu sevk edilmiştir. Vatandaşlarımızın ani sel, su baskını, yıldırım, fırtına, çatı uçması, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzlara karşı dikkatli olmasını önemle hatırlatıyoruz."

BİR KİŞİNİN DAHA CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI

Sel felaketinde bir kişinin daha cansız bedenine ulaşılmasıyla ölü sayısının 5'e yükseldiği öğrenildi. Kayıp bir kişi için ise arama çalışmalarının devam ettiği aktarıldı.

'500 YILDA BÖYLE BİR YAĞIŞ OLMADI'

Bölgede incelemelerde bulunan ve gazetecilere açıklamalarda bulunan İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, "Devlet Su İşleri'nin (DSİ) verilerine göre son 500 yılda bölgede böyle 24 saatte bu kadar büyük bir yağışın olmadığını ifade ediyor teknik arkadaşlar" iddiasını aktardı.

'RUHSATA AYKIRI YAPILAR NEDENİYLE GÖZALTI KARARI VERİLDİ'

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Kırklareli'nin Demirköy ilçesine bağlı İğneada beldesi Sisli Vadi'de bungalov evlerin bulunduğu bölgede yaşanan sel felaketi nedeniyle vatandaşlarımızın vefat etmesi hepimizi derinden üzmüştür. Söz konusu olaya ilişkin Demirköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca adli soruşturma başlatılmıştır. Ayrıca bungalov evleri ruhsata aykırı olarak inşa ettiği tespit edilen işletme sahibi hakkında taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma suçundan başlatılan ceza soruşturmasında gözaltı kararı verilmiştir" ifadelerini kullandı. (DHA)

DAHA FAZLA