Kirasını ödeyemeyen aile sokağa atıldı

Kirasını ödeyemeyen aile sokağa atıldı

4 gün boyunca parkta yaşayan aile, destekler sonrası memleketine döndü.

İzmir'de yaşayan Yılmaz ailesi, ev kirasını ödeyemediği için evden çıkarıldı. 4 gün boyunca parkta yaşayan aile, komşuların desteğiyle memlekete dönebildi.

Emeğiyle yaşayan yurttaşlar yüksek enflasyon ve hayat pahalılığı ile mücade ederken, konut kira ve satış fiyatlarında fahiş artışlar da barınma krizini derinleştiriyor. İzmir'de de 5 kişilik bir aile, kirasını ödeyemediği için evden çıkarıldı.

Evrensel'den Eda Aktaş'ın haberine göre Yılmaz ailesi, Buca ilçesindeki evlerinden çıkarılmalarının ardından 4 gün boyunca evin karşısındaki Fırat Yılmaz Çakıroğlu Parkı'nda kaldı. Yüksek kiralardan dolayı ev bulamayan aile, komşularının ve esnafın yardımıyla memleketleri Muş'a döndü.

Çiftçi sigortasından emeki olan, eşi ve 4, 5, 6 yaşlarında olan 3 çocuğuyla birlikte yaşayan 53 yaşındaki Nizamettin Yılmaz, çiftçi sigortasından emekli olduğunu ve 7 bin TL emekli maaşı aldığını söyledi. Yılmaz, evden çıkarılma süreçlerini, "7 yıldır burada oturuyoruz. En son 2 bin lira kira ödüyorduk. Şimdi 8 bin lira istiyor. Yasal zammı uygulamasını istedik ama kabul etmedi. Geçtiğimiz ay yeğenim yaşamını yitirdi, cenaze için bir süre burada değildik. O süre içinde tebligat gönderilmiş ama haberimiz olmadı. İtiraz için verilen 15 günlük süre geçtiği için itiraz da edemedik. Evi boşaltıp bizi sokağa attı" diyerek anlattı.

3 küçük çocuğunun bir tanıdıklarının evinde olduğunu belirten Yılmaz, eşi ve kendisinin ise eşyalarını koyacakları bir yerleri olmadığı için 4 gün parkta yaşadıklarını dile getirdi.

'10 BİN LİRADAN AZ EV KİRASI İSTEYEN YER BULAMADIK'

Aldığı emekli maaşından daha yüksek kira istendiği için geçinemediğini dile getiren Yılmaz, "Derdimizi anlatamadık. O yüzden mağdur olduk. 10 bin liradan az ev kirası isteyen yer bulamadık. Benim maaşım belli, onu veremem" dedi. Yılmaz, memleketi Muş'a dönmek istediğini ancak nakliye parası için 15 bin lirayı ödeyemediğini söyledi.

İlk görüşmede sorunlarını aktaran Yılmaz, daha sonra yapılan ikinci görüşmede ise muhtarın, komşularının ve esnafın yardımıyla nakliye sorununun çözüldüğünü ve Muş'a doğru yola çıktıklarını anlattı.

DAHA FAZLA