Kılıçdaroğlu’ndan ‘Can Atalay’ tepkisi: Mahkeme talimatla karar aldı

Kılıçdaroğlu’ndan ‘Can Atalay’ tepkisi: Mahkeme talimatla karar aldı

CHP Grup Toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, gündeme ilişkin açıklamalarda bulunuyor.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay kararına tepki göstererek, “Milletvekili seçiliyor, hâlâ içeride. Niye içeride? AYM'nin daha önce emsal kararları olmasına rağmen talimatla karar aldı” ifadelerini kullandı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, TİP Hatay Milletvekili ve Gezi tutuklusu Can Atalay hakkında Anayasa Mahkemesi (AYM) tarafından verilen “hak ihlali” kararına rağmen tahliye kararı vermemiş, Atalay’ın dosyasını Yargıtay 3. Ceza Dairesi’ne göndermişti.

‘İSTANBUL 13. AĞIR CEZA MAHKEMESİ TALİMATLA KARAR ALDI’

Partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda açıklamalarda bulunan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, mahkemenin talimatla karar aldığını dile getirdi. Mahkemenin kararına tepki gösteren Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

“Milletvekili seçiliyor, hâlâ içeride. Niye içeride? İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi karar aldı, açık söylüyorum; talimatla karar aldı. AYM'nin daha önce emsal kararları olmasına rağmen talimatla karar aldı. Bu kişi bizim milletvekilimiz değil, başka bir partinin milletvekili CHP'nin bir özelliği var, nerede bir haksızlık varsa CHP'liler kapı gibi onların yanındadır.”