Kılıçdaroğlu: Yenileşmenin önünde hiçbir engel bırakmayacağım

Kılıçdaroğlu: Yenileşmenin önünde hiçbir engel bırakmayacağım

CHP'de "değişim" tartışmaları sürerken, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu konuya ilişkin Halk TV’den Fikret Bila’ya konuştu.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, parti içindeki değişim tartışmalarına ilişkin "Ben partimi güvenli limana götüreceğimi söyledim. Bunu yapacağım ve yenileşmenin önünde hiçbir engel bırakmayacağım. CHP bu süreçten güçlenerek çıkacaktır" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) seçimlerin ardından başlayan “değişim” tartışmaları sürerken, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu konuya ilişkin Halk TV’den Fikret Bila’ya konuştu.

Seçimli kurultayın ne zaman yapılacağına dair Kılıçdaroğlu, "Kurultay sürecini başlattık. İlçe Kongreleri İl Kongreleri yapılacak. O süreç normal olarak takip edilecek. Ardından da kurultay yapılacak. O süreç tamamlandıktan sonra kurultay tarihini yetkili organımız olan parti meclisimiz belirleyecek" ifadelerini kullandı.

'CHP'YE DÖNÜK BİR SOYKIRIM VAR'

Kendisine ve partiye yönelik eleştirilere de değinen Kılıçdaroğlu, "Elbette bütün eleştirileri dikkate alıyoruz. Yol gösteren eleştirilerin başımızın üstünde yeri var. Ancak eleştirilerin de makul bir düzeyde ve saygı içinde yapılması gerekir. Bazıları eleştiri yapıyorum diye hakaret ediyor. Bu kabul edilemez. Size şunu da söylemek isterim ki medyada da CHP’ye dönük bir soykırım var" dedi.

‘HİÇBİR ENGEL BIRAKMAYACAĞIM’

"Bizler de partililerimizin vatandaşımızın nabzını tutuyoruz" diye konuşan Kılıçdaroğlu, "Ben partimi güvenli limana götüreceğimi söyledim. Bunu yapacağım ve yenileşmenin önünde hiçbir engel bırakmayacağım. CHP bu süreçten güçlenerek çıkacaktır" sözlerini sarf etti.