Kılıçdaroğlu-Özdağ görüşmesi sona erdi

Kılıçdaroğlu-Özdağ görüşmesi sona erdi

Zafer Partisi Genel Merkezi'ndeki görüşme sonrası iki isim açıklama yaptı.

Görüşme sonrası açıklama yapan Ümit Özdağ, "Kısa zaman içerisinde görüşlerimizi paylaşacağız" dedi.

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu öncesi Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ı Zafer Partisi Genel Merkezi'nde ziyaret etti.

Habertürk'ün aktardığına göre ikili arasındaki görüşme saat 13.30'da başladı ve yaklaşık bir saat 20 dakika sürdü.

TOPLANTI SONRASI AÇIKLAMALAR

Toplantı sonrası Kılıçdaroğlu, "Sayın başkanı olabildiğince bilgilendirdim. Türkiye'nin demokrasiye, dayanışmaya, sorunları aşmaya ihtiyacı var. Biz düşüncelerimizi aktardık" ifadelerini kullandı.

Özdağ ise "Biz de Sayın Kılıçdaroğlu'na ve heyete teşekkür ediyoruz. Bazı sorularımız vardı, ayrıntılı cevaplar aldık. Biz de yetkili kurullarımızda değerlendirmeler yapacağız. Kısa zaman içerisinde görüşlerimizi paylaşacağız" diye konuştu.

'VERİMLİ BİR GÖRÜŞME OLDU'

Öte yandan, görüşmenin ardından katıldığı KRT yayınında “verimli bir görüşme geçirdiklerini” açıklayan Ümit Özdağ, şunları kaydetti:

“Bazı eleştirilerim de oldu o da dikkatle dinledi. Verimli bir görüşme oldu. Bu görüşmeden çıkan sonuçları partinin yetkili kurumları ile değerlendiriyoruz. Sinan Bey’in yaptığı görüşme için de başka değerlendirmeler yapacağız. Kılıçdaroğlu’nun yaptığı değerlendirmeleri partim ile paylaşacağım. Bu arada Sinan Bey ile görüşeceğiz program çıkışında. Biz sürekli iletişim içerisindeyiz. Bazı taleplerimiz var. Bunlar Cumhuriyet’in kuruluş esasları, Cumhuriyet’in varlığını koruma, sığınmacılar ve refahın artırılması.”

SİNAN OĞAN, YÜZDE 5'İ AŞTI

Zafer Partisi, Adalet Partisi, Ülkem Partisi ile Türkiye İttifakı Partisi'nden oluşan ATA İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yüzde 5,17 oranında oy almıştı.