Kılıçdaroğlu, Kurtulmuş'u makamında ziyaret etti

Kılıçdaroğlu, Kurtulmuş'u makamında ziyaret etti

CHP lideri, ziyaret sonrası açıklama yaptı.

Mecli Başkanı Numan Kurtulmuş'u ziyaret eden CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu; Anayasa değişikliği ve Can Atalay'ın durumuna ilişkin düşüncelerini paylaştıklarını söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yeni Anayasa çalışmalarını sürdüren Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş'u makamında ziyaret etti. Kılıçdaroğlu'na;TBMM Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca, CHP Grup Başkanvekilleri Ali Mahir Başarır, Burcu Köksal ve Gökhan Günaydın ile TBMM İdari Amiri Ensar Aytekin eşlik etti.

Saat 10.30'da başlayan görüşme yaklaşık bir saat sürdü. Görüşmenin ardından açıklama yapan Kılıçdaroğlu, Anayasa değişikliği ile tutuklu Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay'ın durumunun gündemde olduğunu belirterek, "Sayın Başkan ile verimli bir toplantı gerçekleştirdik. Düşüncelerimizi Sayın Başkan'a aktardık. Soru önergelerinden tutun, Can Atalay'a kadar düşündüğümüz hatta çözüm olarak da kendisine ifade ettiğimiz düşüncelerimizi aktardık" dedi.

Kurtulmuş'ın büyük bir dikkatle izlediğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Ayrıca kendisine, Anayasa değişikliği dolayısıyla da 'Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem' çalışmasını takdim ettik. Umarım siyaset belli bir uzlaşma zemini içinde Türkiye'nin sorunlarını çözer" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, soru üzerine Kurtulmuş'a sunduğu "Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem" çalışmasının, Millet İttifakı döneminde 6 siyasi parti genel başkanı tarafından imza atılan metin olduğunu ifade etti. (ANKA)