Kılıçdaroğlu, Gezi tutsaklarını ziyaret etti

Kılıçdaroğlu, Gezi tutsaklarını ziyaret etti

Kemal Kılıçdaroğlu, ziyaretin ardından açıklamalarda bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gezi tutsaklarını ziyaret etti. Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, “Arzumuz, yargının hiçbir etki altında kalmadan ve yargıçların da vicdani kanaatleri ve hukukun üstünlüğü ilkesine uyarak karar vermelerini düşünmektir” dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, Gezi davasında tutuklu bulunan Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Can Atalay, Osman Kavala, ve Tayfun Kahraman'ı Silivri'deki Marmara Cezaevi'nde ziyaret etti. Ardından Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na giden Kılıçdaroğlu, burada da Gezi Parkı davasından tutuklu olan Çiğdem Mater ve Mine Özerden ile görüştü.

Kılıçdaroğlu'na CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, CHP İstanbul Milletvekili Turan Aydoğan ve İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da eşlik etti. 

Ziyaret sonrası açıklama yapan Kılıçdaroğlu, şunları dile getirdi:

“Bugün önce Can Atalay, Osman Kavala ve Tayfun Kahraman'ı ziyaret ettik. Az önce Çiğdem Mater ve Mine Özerden'e uğradık. Öncelikle şunu ifade edeyim hakkında soruşturma açıldığını duyduğu anda Çiğdem Hanım yurtdışından geldi. 'Hakkımda dava açılıyor. Ben de çıkacağım çünkü hiçbir suçum yok' diyor. Fakat yurtdışına kaçma şüphesi var diye tutuklanıyor. Böyle bir adalet anlayışını dünyanın hiçbir demokrasisinde göremezsiniz. Yurtdışından geliyor, yargıç hayır sen kaçabilirsin diye tutukluyor. Bunu anlamak mümkün değil. Bütün arzumuz ve bütün dileğimiz adaletin bu ülkede yeniden inşa edilmesi. Arzumuz yargının hiçbir etki altında kalmadan ve yargıçların da vicdani kanaatleri ve hukukun üstünlüğü ilkesine uyarak karar vermelerini düşünmektir. En büyük arzum bu.”